Servis ücretinde çifte standart

Elazığ'da devlet okulları ile özel okulların servis ücretlerindeki velileri isyan ettirdi.

Servis ücretinde çifte standart

Elazığ’da aynı uzaklıktaki devlet okulları ile özel okullara öğrenci taşıyan servisler için iki farklı tarife olması velilerin tepkisine neden oldu. Çocuğunu özel okula gönderen veliler aradaki farka razı olduklarını fakat belirlenen tarifeden bağımsız kendilerinden çok daha fazla ücret talebinde bulunduklarını iddia ettiler.

Servis ücretinde çifte standart

KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL

Çocuğunu özel okula gönderen bir veli gazetemize yaptığı açıklamada “2024-2025 eğitim döneminin başlamasıyla birlikte Elazığ Şoförler Odası tarafından Elazığ’da devlet okulları ile özel okulların servis ücretleri belirleyip ilgili taraflara bildirilmişti. Ancak, Elazığ’da aynı uzaklıktaki devlet okulları ile özel okullara öğrenci taşıyan servisler tarife dışı iki katı para istemesi kabul edilebilir bir şey değil. Özel okulların bazen cumartesi günü de sınav vb. gibi olağandışı eğitim faaliyetleri nedeniyle servisler ekstradan olabiliyor. O nedenle makul bir fark olsa kimse itiraz edemez fakat tarifeden farklı neredeyse iki kat fazla olunca tepki göstermemek imkansız” dedi.

SERVİS SEÇME HAKKIMIZ OLMALI

Çocuğunu özel okula gönderen bir diğer veli ise “Biri devlet okuluna, diğeri de özel okula giden iki çocuğum var. Özel okula giden çocuğum için servis ücreti tarifesi normalinden pahalı olmakla birlikte tarife dışına çıkılarak yıllık 7-8 bin lira fazladan servis ücreti isteniyor” dedi.

Servis ücretinde çifte standart

YETKİLİ KURUMLARIN ÇÖZÜM BULMASI GEREKİYOR

Velilerin, okul aile birliği üzerinden en uygun servisi seçme, pazarlık yapma gibi bir hakkı da olmadığını ifade eden Veli, “Özel okulun anlaştığı servis ile tarife üstü fiyattan anlaşmak zorundasınız. Bu durumdan servis şoförleri de memnun değil, tarife dışı alınan ücreti kimin aldığı da belirsiz. Ekonomik şartların giderek zorlaştığı bu dönemde, rahatsızlık yaratan özel okul servis ücretleri için yetkili kurumların daha adil bir çözüm üretmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.