Serkan Çayır Aday Olmayacağını Açıkladı

Elazığspor Kulübü Başkanı Serkan Çayır, Elazığspor Kongresi'nde aday olmayacağını açıkladı.

Serkan Çayır Aday Olmayacağını Açıkladı

22 Haziran Cumartesi günü Saat 17.00'de Elazığspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurula gidecek. Elazığspor Kulübü Başkanı Serkan Çayır yapılacak olan Elazığspor Kongresi öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla aday olmayacağını duyurdu.

"ADAY OLMAYACAĞIM"

Başkan Çayır, aday olmayacağını şu açıklamayla duyurdu:

Saygıdeğer Elazığ Kamuoyu;

15 Ağustos 2021 tarihinde yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul sonrası Büyük Elazığspor camiasının ve kongre üyelerinin teveccühüyle canımdan çok sevdiğim Elazığspor'da başkanlık görevine seçildim. Göreve geldiğim ilk günden itibaren Elazığspor'umuzun menfaatleri doğrultusunda hareket ederek hiçbir çıkar gözetmeksizin bugünlere kadar geldik. Göreve geldiğim ilk sezonda amatörün eşiğine kadar gelmiş 57 yıllık koca çınarımızı gece gündüz demeden kurtarmanın planlarını yaptık.

Herkesin küme düştü gözüyle baktığı Elazığspor'umuzu, müthiş bir başarı hikayesi ile mucizeyi gerçekleştirerek kümede kalmasını sağladık. Çok çabaladık, çok yorulduk. İlk sezonumuzda amatöre düşer denilen takımımızı ligde bırakmanın ve önünün açılmasının gururunu yaşadık. İkinci sezonumuzda ise Elazığspor'umuzun eski günlerine dönmesini ve artık şampiyonluklarla anılmasının planlarını yaptık Geçen sezon yaşadığımız şansızlıklardan dolayı 1 sezon gecikmeli de olsa, sezonu 26 maç yenilmeden kapatarak Büyük Elazığspor camiasının destekleriyle şampiyon tamamladık. En son şampiyonluğunu 2011-2012 sezonunda yaşayan Aziz şehrimizi, tam 12 yıl sonra şampiyonluğumuzla sevince boğduk. Birlik ve beraberlikle bu şehrin neler yapabileceğini geçtiğimiz günlerde doyasıya kutladığımız şampiyonlukla gördük. Gelinen noktada gece gündüz demeden 3 sezon boyunca Elazığspor'umuzun menfaatlerini koruyarak önünün açılmasını sağladık. Yıllarca gerek içerde, gerekse dışarıda taraftarı olarak peşinden koştuğum canım ciğerim Elazığspor'umuza 3 yıl başkanlık yapmanın şerefini ve onurunu yaşadım. Artık tribünlere yeniden dönme vakti. 22 Haziran'da yapılacak olan Olağan Mali ve Olağanüstü Seçimli Genel Kurulda başkanlığa aday olmayacağımı siz değerli kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Görev yaptığımız süre boyunca hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen, gece gündüz yanımızda olan Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları'na, görev yaptığım birbirinden değerli yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen ilimizin görsel ve yazılı basınına, arma için yaz kış, yağmur çamur demeden sürekli takımlarının ve bizlerin yanında olan Büyük Elazığspor taraftarlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, haklarını helal etmelerini istiyorum.

Kamuoyuna saygılarımla"

2021-2022 sezonunda Elazığspor’un başına geçen Serkan Çayır, yönetim kuruluyla birlikte transfer tahtasını açarak o sezon kümede kalmayı son haftalarda başardı. Başkan Serkan Çayır yönetiminde 2022-2023 sezonunda önemli bir borç yükünden kurtulan Elazığspor, 2023-2024 sezonunda ise TFF 3. Lig Play-Off maçları sonunda şampiyon olarak TFF 2. Lige yükseldi.