Semih Işıkver Vekilime Şahsım ve Mahallem Adına Teşekkürü Borç Bilirim

Çimento fabrikası yıllardır şehrin sorunu diye konuşulan bir yaradır. Ama bizler Aksaray mahallesi olarak tamamen bu sorunun içerisinde yıllardır hayatımızı idame ediyoruz.

Semih Işıkver Vekilime Şahsım ve Mahallem Adına Teşekkürü Borç Bilirim

Son günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilimiz Sayın Semih Işıkver’in fabrikanın taşınması ile alakalı konuyu yerel basın ve ulusal basında dile getirmesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yaptığı konuşmalar ve ilgili Bakanlıklara sunmuş olduğu soru önergeleriyle konu tekrardan tartışılmaya başlandı.

Bizler de umut ediyoruz ki bu defa sorunu hep birlikte çözebilelim. Bunun çözülebilmesi için tüm siyasi ve bürokrasinin öncülüğünde halkın tek ses olmasıdır. Öncelikle bu fabrikanın şehrimize sorunlarının yanı sıra istihdam anlamında da katkılarının olduğunu biliyoruz. Bu katkılarından dolayı beklentimiz fabrikanın kapatılması değil farklı bir alana taşınmasıdır.

Ama Şehrin tam göbeğinde faaliyetlerine devam eden bu fabrikanın unutulmamalıdır ki insanlarımızın sağlık durumuna olumsuz yönde etkileri de oldukça fazladır. Bunların başında hava kirliliği, vardiya sistemi ile çalıştığı için geceli gündüzlü çevresine vermiş olduğu gürültü kirliliği ve sürekli hafriyat taşındığı için yollarımızın tahribatıyla birlikte toz bulutlarının oluşması gibi olumsuz etkileri ile insanlarımızın mağduriyeti uzun yıllardır devam ediyor.

Benimde çok fazla merak ettiğim ve araştırılması gerekliliğini düşündüğüm husus ise şuan mahalle nüfusumuzun 10 binin altında olmasına rağmen 3 tane eczane işletmesi bulunması. Bu işletmelerin bu kadar nüfusu az olan bir mahallede iş yapabilmesi bence çok manidar bir durumdur. Konu ile alakalı net bir bilgim olmadığından dolayı sadece araştırılması gerekliliğini düşündüğümü tekrardan dile getirmek isterim.

Ayrıca depremle beraber boşalan alanlarımızın yeniden yapılanması oldukça zor görünüyor. Şehir merkezine çok yakın olmasına rağmen çimento fabrikasının da içinde bulunduğu bazı olumsuz durumlardan dolayı ne arsa sahipleri nede müteahhitler bu alanlarda yeni yapılar yapmayı düşünmüyorlar. Çünkü çimento fabrikası mahallemizin rantını çok ciddi manada düşürmüştür. İl merkezine çok uzak olan mahallerdeki ev ve arsa fiyatları buralardan kat kat fazladır.

Dile getirmiş olduğumuz bu hususlar bu fabrikanın bir an önce başka bir alana taşınması gerektiğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Geçmiş dönemde fabrika yapılırken Şehrin dışı sayılacak bir alanda planlanmış olup, geldiğimiz noktada tamamen Şehrin merkezi sayılacak bir alanda faaliyetlerine devam ediyor. Milletvekilimiz Sayın Işıkver’in son olarak TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşma ve tüm devlet erkanına yapmış olduğu anlamlı çağrı ile umutlarımız artmış ve bu sorunun çözümü hususunda mahallemizde bir heyecan oluşmuştur. İnşallah en kısa zamanda beklentimiz gerçekleşir ve fabrika Şehrin dışına taşınır.

Mahallemizin kanayan yarasını gerek medyada gerekse mecliste dile getirdiği için Semih Işıkver Vekilime şahsım va mahallem adına teşekkürü bir borç bilirim.