Seksenlerin Dönüşü

Kanal Fırat'ta yayınlanan haber ile Elazığ'da Güney Çevreyolu üzerinde TOKİ konutları yerleşkesinde ve yine TOKİ tarafından yapılıp açıldıktan sonra yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Seksenler Sokağı'nın tahrip edildiği ve tinercilerin yuvası haline geldiğinden haberdar olduk.

Seksenlerin Dönüşü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanal Fırat’ta yayınlanan bu haber üzerine AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut devreye girdi ve Seksenler Sokağı ile ilgili Emlak Konut ile görüşerek sokağın yeniden eski cazibesine kavuşması için girişimlerde bulundu. Milletvekili Bulut’un, görüşmesinin neticesinde sokağın Elazığ’ın turizmine destek olacak ve hizmet sektöründe hizmet verecek şekilde Emlak Konut tarafından ihalesinin yapılmasına karar verildi.

Kanal Fırat’ın yaptığı bu haber iki şeye vesile oldu. Birincisi, şehrimizle ilgili yaşanan bir sorun ve problemin giderilmesi noktasında milletvekillerimizin anında harekete geçerek çözüm üretilmesi yönünde girişimlerde bulunması, ikincisi ise önemli miktarda kaynak aktarılarak yapılan bu güzelim Seksenler Sokağı projesinin ilimizin turizm ve hizmet sektörüne kazandırılması fikrinin doğuşuna sebep olunmasıydı.

Şahsen ben bir işletmeci olsam, Emlak Konut’un açacağı ihaleye girer, uygun bir bedelle bu alanın işletme hakkını alırdım. 

Bundan sonra da bu alanı yeniden eski haline getirip nezih bir hale sokar, ardından da bir üründe öne çıkan bir konsept yakalamaya çalışırdım ve bu ürünün en iyi yenilecek ve tadılacak mekanı haline getirirdim.

Ne demek istiyorum? Adana kebap, kavurma, palu tava, ciğer, köfte, menemen, balık, kahvaltı… Bunlardan ya da benim aklıma gelmeyen bir menüde en iyiyi en güzeli ve en hesaplısını yapıp müşterilerine sunan bir trend yakalayan mekan yapardım Seksenler Sokağını.

Şehir içinde ya da şehrin gelişen ve lüks semtlerinde ödenen fazla miktarlı kirasının müşteriye yansıyan kabarık faturalardan uzak, otopark problemi olmayan, şehre hakim manzara ve havası, oldukça otantik ve nostaljik bir mekanda ve muhtemelen Erol Evgin, Ajda Pekkan, Zeki Müren besteleri fonunda kim burada güzel vakitler geçirmek istemez ki? Hele hele dizideki karakterlere benzeyen birkaç çalışan da bulursam,  çok güzel bir başarı hikâyesi ortaya koyabilirim.

Hayata geçmesi çok kolay olacak bu girişimlerin ardından anlaşılan Seksenler Sokağı’nın dönüşü muhteşem olacak. 

Haberi yapanlara ve bu mekanın turizme ve hizmet sektörüne kazandırılmasına katkı sunan Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür ediyoruz.