ŞEKERCİ:'ENGELLİ BİREY  TOPLUMA EMANETTİR'

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Elazığ İl Temsilcisi ve  Türkiye Engelliler Meclisi Elazığ İl Temsilcisi Suat Şekerci,yazılı bir açıklama yaptı.

ŞEKERCİ:'ENGELLİ BİREY  TOPLUMA EMANETTİR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şekerci yaptığı yazılı açıklamada,“Toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması için 3 Aralık Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla Dünya Engelliler Günü olarak kutlanır.Bugün ; Dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek, onları daha iyi anlayabilmek, dertlerine ortak olmak ve çözüm önerileri doğrultusunda istişareler de bulunulması gerekmektedir.Ancak yönetim erkleri bugüne bir düğün havasında engellileri bir eğlence amacına dönüştürme çabası içinde programlar tertip etmekten öteye gidememişlerdir.

 

Bizler hayatın engellerle dolu olduğu bir dünyada engelsiz bir dünya için mücadele ediyoruz. Beklentimiz, her sağlıklı insan gibi eğitimden sağlığa, ulaşımdan haberleşmeye , erişilebilir  sosyal bir hayat için ; kanunlarla, engelliler adına yapılmış olan düzenlemeleri hayata geçirecek , liyakat sahibi yöneticilerin varlığının hayalini kurmaktan öteye gidemedik.

Kimse kalkıp ta bugünü kutlamasın. Umarım 3 Aralık 2020 yılı ;  engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olur. Bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Üstadın dediği gibi : " Tohum toprağın bağrına, engelli birey de topluma emanettir. "dedi.