Şehrin Tek Sahibi Erol mu?

TBMM kürsüsünde ve katıldığı tüm etkinlikler ile televizyon programlarında ilimiz problemlerini gündeme getiren ve bu özelliği ile vatandaşlar tarafından takdir edilen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un her bakanlığın 2022 yılı bütçesinin ele alındığı plan ve bütçe komisyonuna da bizzat katılarak sorunları dile getirmesine karşılık Ak Partili Milletvekillerinin sorunları dile getirmek şöyle dursun komisyonlara dahi katılmamaları, 'Şehrin tek sahibi Erol mu?' sorularını akıllara getirdi.

Şehrin Tek Sahibi Erol mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin sorunlarını gündeme getirme noktasında önemli çalışmalar ortaya koyan ve şehrimize önemli kazanımların gelmesini sağlayan CHP Milletvekili Gürsel Erol, bu faaliyetlerini artırarak devam ettiriyor.

ELAZIĞ,  EROL İLE GÜNDEMDE

Milletvekili sıfatıyla şehir merkezi yanında,  ilimizin bir çok ilçe, belde ve köylerini ziyaret eden, her fırsatta Elazığ’a gelerek halkla buluşmalarını sürdüren Erol, halktan aldığı şikâyet, talep ve sorunları her platformda dile getirmeye devam ediyor.

TBMM KÜRSÜSÜNDEN HAYKIRIYOR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, başta deprem, tarımsal sulama, Ulaşım, Pertek Köprüsü olmak üzere halkın yaşadığı sorunları TBMM kürsüsünden dile getirmekle kalmıyor, ilimiz milletvekillerinin duyarsızlıklarını Ak Parti’nin üst düzey yöneticilerine de şikâyet ediyor.

OKUL ÖRNEĞİ

Gürsel Erol’un girişimleri ile ilimizde, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerin yapacakları okul için Elazığ Valiliğine yazdıkları resmi yazılara altı ay süreyle cevap verilmemesi ve yer gösterilmemesi olayını meclis kürsüne taşıyan ve konuyu o gün mecliste bulunan Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’a kürsüden aktaran Erol’un bu adımından bir gün sonra Elazığ valiliği üç büyükşehir belediyesinin yazılarına cevap vermişti.

PLAN BÜTÇE GÜNDEMİNDE DE ELAZIĞ 

Gerek TBMM kürsüsünden, gerek katıldığı ulusal ve yerel televizyonlardan gerekse parti toplantıları ve açılış törenlerinde ilimiz ile ilgili sorunları gündeme getiren CHP Milletvekili Gürsel Erol, her bakanlığın ayrı ayrı bütçelerinin görüşüldüğü Plan Bütçe toplantılarına da damgasını vurdu.

Hemen her bakanlığın bütçesinin görüşüldüğü toplantılara katılan ve ilimiz ile ilgili sorunları gündeme getiren Erol’un bu duyarlılık, gayret ve performansı, şehrimizde de memnuniyetle karşıladı.

MADEN İLÇESİ GÜNDEMDE

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu'nun da söz alarak Maden ile ilgili açıklama yaptı.
Maden ilçesinin yaşadığı sorunlar hakkında hem bakan hem de bakanlık bürokratlarına aktarmak istediğini belirten Erol, “Maden’deki bakır işletmesinin döküm alanı olarak kullandığı yer, hemen ilçenin üstü. Bu hafriyatın baskısından dolayı burada bir heyelan oluştu, “Camikebir Mahallesi” denilen bu bölge Sayın Cumhurbaşkanının kararıyla riskli bölge ilan edildi. Şu anda bu hafriyat burada olduğu sürece heyelan devam ediyor” dedi.

DEPREM EVLERİ VE SORUNLARI

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Gürsel Erol’un söz alarak sorunları gündeme getirdiği bir başka komisyon ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe görüşmeleri oldu.

24 Ocak 2020 tarihinde meydan gelen deprem sonrası  yapılan çalışmalar sonucu doğan Kentsel Dönüşüm, Köy Evleri, Kura ve iskân sorununa değindi. Milletvekili Erol, Bakan Kurum’a Elazığ ile ilgili özel bir dosya teslim etti.

Bakanlık tarafından yapılan çalışmalara teşekkür eden Erol, “Ben yapılan işlerle ilgili bakanlık bürokrasisine teşekkür ederim, ama eksik işler,  vatandaşın mağduriyeti ve mülkiyet haklarıyla, yapılan işlerde ki eksiklikler ve hatalarla ilgili hem sayın bakanımıza hem de bakanlık bürokratlarını bilgilendirerek bu sorunları çözmeleri ile ilgili kendilerine yardım talep ediyorum.  Köy evlerinin mimarisi, metre karesi ile ilgili köylüler de bir memnuniyetsizlik var. Özellikle son dönemler demir ve çelik’e gelen zamlardan dolayı çelik fiyatları çok arttı, çelik fiyatlarının artmasından dolayı da  köy evlerindeki maliyetler yükseldi. Ayrıca köy evlerinin mimarisi, metre karesiyle ilgili köylülerde bir memnuniyetsizlik var. Malatya’da betonarme iki kat köy evleri yapıldı. Son derece güzel. Bizim talebimiz Malatya’da yapılan iki katlı betonarme köy evlerinin Elazığ’da da yapılması. Çelik uygulamadan vazgeçilerek iki katlı betonarme köy evlerinin Elâzığ’da yapılmasıyla ilgili bir iradeye ihtiyaç vardır ”dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HAKSIZLIK VE ADALETSİZLİK VAR

Elazığ’da uygulanan kentsel dönüşümle ilgili yanlışlıklara ve haksızlıkların olduğuna dikkate çeken Erol, bir taraftan depremden kaynaklı ağır hasarlı binaların yıkımından sonra devlet iki yıl ödemesiz toplam 20 yıllık faizsiz bir kredi verdi.  Bu vatandaşlarımız için cazip bir kredi. Cumhurbaşkanlığının kararı ve bakanlığın genelgeleriyle depremden sonra riskli alan ilan edilen bölgelerde ki kentsel dönüşüm alanlarda aynı kredi kullandırılmıyor.” dedi.

 PERTEK KÖPRÜSÜ YENİDEN GÜNDEMDE

Ulaştırma Bakanlığı'nın Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da söz alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: 'Pertek Köprüsü hem Tunceli için hem Elazığ için hem de  Karadeniz için önemli bir güzergâhtır, önemli bir projedir, bu konuda Bakanlığınızın ve Karayolları Genel Müdürlüğünüzün ilgisini bekliyoruz' dedi.

KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ ACİL İHTİYAÇ DEĞİLDİ

İlimizin daha acil ve elzem projeleri varken Kömürhan köprü ve tünellerinin bakanlığın önceliği olmaması gerektiğini dile getiren Erol, “Keşke kaynaklar doğru kullanılabilse yani bu köprünün yerine Pertek Köprüsü yapılmış olsaydı.” dedi.

BASKİL YOLU GÜNDEME ALINSIN

Baskil’i Elazığ’a bağlayan ana yolun ihtiyaca cevap vermediğini dile getiren Erol,  “Diğer ilçelerimizin yolları standartları yüksek yollar ama Baskil ilçemiz hâlâ eski bir yol ve o yol kaza oranı çok yüksek bir yol. Baskil yolunun gündeme alınmasıyla ilgili bir talebimiz var." dedi.

TURİZM POTANSİYELİ YÜKSELTİLMELİ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde de söz aldı.

Elazığ ekonomisinin canlanması için turizm gelirlerinin artması noktasında gerekli girişimlerin yapılmasının gerektiğini vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Bölgenin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için yeni tur ve güzergâhların belirlenmesi gerektiğini örneklerle açıklayarak dile getirdi.

TECRÜBELİ BİR VALİMİZ VAR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kentin sorunlarını ve vatandaşların merak ettiklerini İçişleri Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonuna katılarak bizzat Bakan Süleyman Soylu’ya anlattı. 
İlimize tecrübeli ve dirayetli yeni bir vali atanmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Erol, “Elazığ'a daha önceden deneyimli bir vali gelmemişti.  Genelde gelenler kaymakamlıktan gelen valilerdi ama 24 Ocak 2020 tarihinde Elâzığ'da yaşanan deprem sonrası valilikle ilgili deneyimli bir valinin gelmesi ve bakanlık bürokrasisinden gelmesi,  Elazığ'daki sorunların çözümüyle ilgili devlet adamlığı kimliğiyle görev yapması anlamında bizim de bu konuda memnuniyetimizi buradan ifade etmek isterim.” dedi.

ELAZIĞSPOR’UN SORUNLARI KOMİSYONA TAŞINDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe toplantısına da katılan Erol, Elazığspor’un yaşadığı sorunları da dile getirdi. İlimiz amatör kulüplerine destek olunması yanında şehrin ihtiyacı olan iki adet öğrenci yurdunun da acilen yapılmasını talep eden Erol, sportif tesisleşmenin de devam ettirilmesi gerektiğini dile getirdi.

AK PARTİLİ VEKİLLERİN KOMİSYON İLGİSİZLİĞİ

CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol’un hemen her bakanlığın bütçe görüşmelerine katılarak şehrin sorunlarını dile getirmesi ve çözüm önerileri sunmasına rağmen Ak Partili milletvekillerinin komisyon toplantılarına katılmaması ya da usulen bir gözüküp terk etmeleri ise tepkilere sebep oldu.  

ŞEHRİN SORUNU YOK MU? 

Ak Partili vekillerin komisyon toplantılarına karşı ilgisizliği, kendilerinin bulunduğu komisyonlara dahi katılıp sorunları dile getirmemeleri ise şehirde tepkiyle karşılanıyor.
Şehrin başta deprem ve sonrası oluşan problemler olmak üzere hemen her alanda yüzlerce sorunu olduğu halde iktidar milletvekillerinin  bu sorunları ilgili bakanlıkların komisyon toplantılarına taşımamasının şehir ve sorunlarına karşı bir ilgisizlik ve duyarsızlık olduğunu ifade eden vatandaşlar, Ak Partili milletvekillerinin Elazığ’a hiçbir sorunu olmayan şehir gözüyle bakmalarının yanlış olduğuna dikkat çekiyorlar.

DİĞER İLLERİN VEKİLLERİ ÇOK RAHAT KONUŞUYOR

Bakanlık bütçe görüşmelerinde başta Ak Parti olmak üzere Cumhur ittifakına mensup MHP’li milletvekillerinin kendi şehirlerinde yaşanan sorun ve problemleri rahatlıkla ve yüksek sesle ifade ederek gündeme getirip gündem oluşturdukları ve problemlerine çözüm bulduklarına dikkat çeken vatandaşlar, ilimiz milletvekillerinin böylesine bir tutum izlemek ve şehrin sorunlarına sahip çıkma yerine, varlığı çok hissedilmeyen,  etkisiz bir milletvekili profili çizmelerinden rahatsızlık duyduklarını ifade ediyorlar.

ŞEHRİN VEKÂLETİ KİMDE?

Elazığlı vatandaşların, kendi sorunlarını Ankara’ya taşıyarak bunları çözmeleri amacıyla beş milletvekiline vekâlet verdiği, bu isimlerin de halktan aldıkları bu vekâletle görevlerini en iyi yapmanın gayretinde  olması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, bu görevi sadece Gürsel Erol’un hakkıyla yaptığını, diğer milletvekillerinin ise aldıkları vekaletlerin hakkını vermekten çok uzakta durduklarını belirtiyorlar.