'Şehrin Sahibi Yok' Sorunsalı

Eti Krom firmasına mensup Alacakaya maden ocaklarında çalışan iççilerin haklarını almaya yönelik iş yavaşlatma ve bırakma eylemine her siyasi partiden destek geldi. İlimiz milletvekilleri, hem şahısları adına hem de partileri adına işçileri ziyaret ederek desteklerini ifade ettiler.

'Şehrin Sahibi Yok' Sorunsalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti milletvekilleri ve il başkanı işçilerin eylem bölgesine giderek desteklerini dile getirirken diğer siyasiler de basın açıklamaları ve sosyal medya hesaplarından  desteklerini en üst seviyeden verdiler.

İşçilere bir heyetle ve genel merkez talimatıyla en önemli desteği veren parti ise CHP oldu.

1 Temmuz’da başlayan ve ülke gündemine düşen Eti Krom işçilerinin yanında olduklarını göstermek ve haklarının temini konusunda yapılabilecekleri görmek ve araştırmak adına Elazığ’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, iş bırakma eylemi başlatan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Dört milletvekili ile işçilerin yanında olan CHP heyeti, diğer siyasilerden farklı olarak bir adım daha attılar ve firma yetkilileriyle de görüşerek olayların her iki tarafı da memnun edecek bir tatlılıkla çözülmesi yönünde gayret ortaya koydular.

Bu adımla bir kez daha ortaya çıktı ki “Elazığ’ın sahibi yok” ifadesi çok da doğru değilmiş. Bu konuda CHP Milletvekili Gürsel Erol’un;  “Ben, her zaman sizin dediğiniz gibi Elazığ’ın sesiyim. Hep söylenir ya “Elazığ’ın sahibi yok” diye. İşte bizler bu şehri sahipsiz bırakmadık, bu şehirde yaşayan insanları sahipsiz bırakmadık. Biz Milletin vekili olarak hep fakir fukaranın yanında yer aldık. Bize oy veren, vermeyen ayrımı yapmadan; nerede susturulan varsa, nerede haksızlığa uğrayan varsa, nerede yaşanan bir adaletsizlik varsa Cumhuriyet Halk Partisi’nin Milletvekili olarak hep onların, haksızlığa uğrayanların yanında yer aldım.” Cümlesi de gösteriyor ki şehir sahipsiz değil.

Şehre de şehrin insanlarını da sahip çıkılıyor. Çünkü iktidarı da bu konuda çalıştıran etkin ama her hâlükârda yapıcı ve müspet bir muhalefet çizgisi izleyen bir ana muhalefet milletvekili var. Gürsel Erol var. Ve iyi ki de var…