Şehit İlhanlar Unutulmadı!

24 Aralık 1963 tarihinde Kıbrıs'ta, Kanlı Noel olarak bilinen o gün yıllarca unutulmayacak bir katliam yaşandı. Rumlar tarafından Elazığlı Binbaşı Nihat İlhan'ın eşi ve çocukları 58 yıl önce bugün şehit edildi.

Şehit İlhanlar Unutulmadı!

Kanlı Noel olarak tarihe geçen katliamda Kıbrıs Türklerine karşı saldırılar başlatılmış, o saldırılarda Tarihe geçen, Elazığ’ı da yakından ilgilendiren olay yaşanmıştı. 24 Aralık 1963 tarihinde Yavru Vatan Kıbrıs’ta Elazığlı hemşerimiz Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve üç çocuğu, Rumlar tarafından acımasızca katledilmişti.

ŞEHİT İLHANLAR UNUTULMADI
24 Aralık 1963 tarihinde Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Binbaşı Baştabip Nihat İlhan'ın şehit edilen eşi ve 3 çocuğu şehadetlerinin 58. yıl dönümünde, Elazığ Valisi Ömer Toraman ve Eşi Neşe Toramab'ın katılımıyla anıldı.
Vali Toraman, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak Şehit İlhanlar'ı andı. Vali Toraman paylaşımında;

"Şehit İlhanlar! 24 Aralık 1963 tarihinde Rumlar tarafından Lefkoşa’da şehit edilen Mürüvvet İlhan Hanımefendi ile güzel yavruları Kutsi, Murat ve Hakan’ı rahmetle yad ediyorum. Kıbrıs’ta Türklere karşı yürütülen soykırım girişimini unutmadık" ifadelerine yer verdi.

Şehit İlhanlar Unutulmadı!
Şehit İlhanlar Unutulmadı!
Şehit İlhanlar Unutulmadı!