Şehir Hastanesi'nden önemli bir hizmet daha

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Gebe Okulu eğitimleri COVİD 19 Pandemisi nedeni ile 1 Mart 2021 itibari ile online olarak başladı. 

Şehir Hastanesi'nden önemli bir hizmet daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Gebe Okulu eğitimleri COVİD 19 Pandemisi nedeni ile 1 Mart 2021 itibari ile online olarak başladı.  Hastaneden konuyla ilgili yapılan açıklamada: "Haftanın 3 günü (salı, çarşamba, perşembe) olarak planlanan eğitimlerimiz zoom programı ile online (uzaktan eğitim) olarak yapılmaktadır. 3-4 hafta olarak planlanan eğtim programlarında gebelerimize, gebe eğitmeni, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları tarafından bilgiler verilmektedir.

Covid 19 pandemisi nedeni ile yoğun stres altında kalan gebeler zorunlu olmadıkça hastanelere gidememekteler. Bu sebeple gebelik ve doğuma hazırlık eğitimlerini alamadılar. Bizler de anne adaylarını bu stresli süreçten uzak tutmak ve onları bu yolculukta yalnız bırakmamak adına Gebe Okulu eğitimlerini uzaktan eğitim yoluyla uygulamaya başladık. Bu programlarda “Gebelik Fizyolojisi”, “Gebelikte Beslenme”, “Gebelik Psikolojisi”, “Gebelikte Diyabet” gibi tüm konuların cevapları uzmanlar tarafından cevaplanmaktadır.

Gebelerimizin stresten uzak kendi evlerinde rahat bir şekilde katılabildikleri uzaktan eğitim programımızda, antenatal takip ve önemi, gebelik fizyolojisi, gebelikte riskli durumlar, gebelikte takip ve izlem, doğum süreci, ağrılarla baş etme, doğumu kolaylaştıran pozisyonlar, gebelik ve lohusalıkta beslenme, diyabet, gebelik psikolojisi, aile planlaması, lohusalık, yeni doğan takip ve bakımı, anne sütü ve emzirmenin önemi, gebelik eğzersizleri konu başlıklarıyla bilgiler veriliyor. 

Görsel gösteri ve uygulamalarla gerçekleştirilen eğitimlerimize 0424 606 6000 / 7342-8454 numaraları üzerinden kayıt olunabilmektedir" ifadelerine yer verildi.