Şehidimize ve Baskil'e Yakıştı

5 Ocak tarihinin Elazığ için çok özel bir anlamı var. İzmir Adliyesi önünde teröristlerin hain saldırısını beylik tabancasıyla püskürtüp olası bir faciayı hayatı pahasına ödeyerek önleyen kahramanımız Fethi Sekin için Elazığ Belediyesi, kendi köyünde şehidimizin şanına yakışır bir külliyenin inşasına başladı ve çok kısa bir süre içerisinde tamamlayarak şehadetinin beşinci yıldönümü olan 5 Ocak tarihinde ve yine şehadet saati olan saat 09.30'da hizmete açtı.

Şehidimize ve Baskil'e Yakıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Külliyenin bu alanda inşa edilmesi sürecinde yaşanan tartışmaları ve bir derneğin durumdan vazife çıkartıp, milli ve manevi duyguları basamak yaparak rant elde etme girişimleri, başta Elazığ Belediye Başkanı olmak üzere birçok siyasilerin sağlam duruş ve kararlılığı ile  boşa çıkarıldı.

Üzerinde birçok şaibe olan, dernek ile inşaatı yapan firmanın mahkemelik olduğu ayrıca Baskilli birçok esnaftan alınan  malzemelerin ücretinin  ödenmediği için birçok mağduriyetlere sebep olan ve sonunda kördüğüme dönen bu süreç, Başkan Şahin Şerifoğulları’nın feraseti ve takdir edilen formülü ile çözüldü. 

Yeni bir alanda ve projesi ile birlikte tüm giderlerinin Elazığ Belediyesi tarafından karşılanacak bir külliye yapım ihalesi  yapıldı ve Çarşamba günü de açılışı gerçekleştirildi.

Böylesine önemli bir gün ve saatte orada olmak güzel bir duygu, manevi bir nasip meselesiydi.

Bu şerefe nail olduğu halde sırf kendisine konuşma yapma hakkı verilmemiş diye alanı terk etme gafletinde bulunan insanlar, şehidin ruhaniyetinden ne kadar da nasipsiz insanlarmış meğer.

Şehit Fethi Sekin, cesareti, kahramanlığı ve vatan için fedakârlığı ile mermilerin üzerine atılarak şehadet şerbetini içmiş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da gururumuz olan bu yiğit Elazığlı için mükemmel bir külliye inşa etmiş, o gün orada bulunanların hepsi bu manevi iklimin verdiği duyguyla doluyken, çorbada en ufak bir tuzu olmayan Baskil Belediye Başkanı,  “Beni konuşturmadılar öyleyse terk ediyorum alanı” gibi sığ, basit ve bu manevi atmosferi ve manasını anlamaya hodbin bir tutumla aklınca tepki koymuşmuş.

Baskil Kaymakamı, Baskil halkının tümünü temsil eden konuşmasını yapmış ardından eserin yapımını gerçekleştiren Elazığ Belediye Başkanı konuşmuş ve son olarak ilin yüksek mülki amiri sıfatıyla Elazığ Valisi Ömer Toraman konuşmuşsa, bundan öte konuşmalar zaman kaybı ve maneviyata   uygun konuşmalar olmazdı. 

Böylesine bir günde çok konuşmak değil, o ruhu anlamak ve ona tazim ve saygı duymak esastır. Ve şehidimizin makamı ve külliyesi, birilerinin siyasi arenasına dönüşecek bir alan da değildir. Kaldı ki tüm Baskil halkının da bildiği gibi yapıldığı alana karşı geldiğiniz ve direnç gösterdiğiniz bir Külliyenin açılışında değil konuşma verilmedi diye küsmek ve alanı terk etmek,  konuşma talep etmek bile etik ve doğru olmayan yersiz bir taleptir.

Bu şehir artık, kimin nerede konuşacağı ya da konuşmayacağı gündemiyle değil, yeni yatırımlar, yeni açılışlar ve yeni istihdamlarla anılmalı ve gündem olmalı.

Sözün özü, Şehidimiz Fethi Sekin’in adına, şanına, kahramanlığına, şehadetine ve en önemlisi de doğduğu, büyüdüğü Baskil ilçesine çok yakışan külliye, şehrimizin de gurur ve abide yapıtlarından biri olmuştur. 

Basitlik, enaniyet ve farklı amaçlar taşıyan davranışlar, başarısızlıktan kaynaklı hezeyanlardır ve bu önemli günde böylesine şahsi, gereksiz ve hatta çok yanlış olan hareketleri   halkımız bir yerlere yazmıştır. 

Gerçek olan, halkımızın gurur duyduğu ve Baskillimiz kadar şehrimize de değer katan böylesi bir hizmettir ve gerisi teferruattır.