SEFERBERLİK SONUÇ VERDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istihdamı teşvik etmek amacıyla geçtiğimiz aylarda açıklanan ve işveren adına birçok avantajları barındıran milli istihdam seferbe

SEFERBERLİK SONUÇ VERDİ Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istihdamı teşvik etmek amacıyla geçtiğimiz aylarda açıklanan ve işveren adına birçok avantajları barındıran milli istihdam seferberliği ile yüzbinlerce kişi iş sahibi oldu. Ancak bu projenin Elazığ’daki yansıması nasıl oldu, kaç kişi istihdam edildi, hangi sektörler atağa geçti, şehrin ekonomisine katkısı ne oldu gibi sorular cevap bekliyor.

 

TÜRKİYE’DE BİR MİLYON

İstihdam Seferberliği kapsamında 1 Ocak-3 Mayıs arası kamu ve kamuda ihaleli çalışanlar hariç 4/A sigortalı özel iş yerlerinde 767 bin 322 kişi istihdam edildi. İşbaşı Eğitim Programı ile 108 bin 949 kişi, Toplum Yararına Program ile de 126 bin 995 kişi iş sahibi oldu. Böylelikle toplamda 1 milyon 3 bin 266 kişi istihdam edildi ve Haziran için hedeflenen rakam aşıldı.

 

ELAZIĞ EKONOMİSİNE NE GETİRDİ?

Milli istihdam seferberliği başlatılmasından ardından ilimizde de çalışmalar başlatılmış ve ilgili kurumların katılımlarıyla toplantı yapılmıştı. Elazığ’ın Cazibe Merkezi iller kapsamında bulunmasının da bir avantaj olduğunu belirten yetkililer şehre yatırımcı ilgisinin yoğun olduğunu ifade etmişlerdi.

SİYASET ÜSTÜ BİR MESELE

Milli İstihdam Seferberliği konusunun siyaset üstü bir konu olmaktan öte millî bir mesele olduğunu belirten yetkililer, şehrimizde istihdamı artıracak yatırımların sayısının mevcutlarının da kapasitesinin artırılmasının gerekliliğine dikkat çekmişlerdi.

SAYI KAÇ OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ve içerisinde işveren lehine birçok avantajları da barındıran milli istihdam seferberliğinde Elazığ’ın ne kadar istihdam gerçekleştirdiği merak konusu oldu. Kamu kurumlarına yapılan alımların da bu kapsamda değerlendirildiğini belirten vatandaşlar, reel üretim alanında şehrimizde gerçekleştirilen istihdamın sayısının ekonomik gelişme açısından önemine dikkat çekiyorlar.

İSTİHDAM SİZDEN, SİGORTA VE VERGİ DEVLETTEN

31.12.2017 tarihine kadar devam edecek projede özel sektör işverenlerinin mevcut çalışanlarına ilave alacakları her bir sigortalı için sigorta ve vergi yüklerini devlet üstleniyor. İşverenlerin ilave istihdam ettikleri her bir sigortalı için 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanıyor.

Yine İstihdam Seferberliği kapsamında işbaşı eğitimine katılanların; net asgari ücret tutarındaki maaşı ile iş kazası, meslek hastalıkları ve genel sağlık sigortası primleri İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanıyor.