SEÇİM AMA HANGİ LİSTEYLE!..

SEÇİME HANGİ LİSTELERLE GİDİLECEK

Erken seçimin netlik kazanmasının ardından gözler partilere çevrildi

SEÇİM AMA HANGİ LİSTEYLE!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SEÇİME HANGİ LİSTELERLE GİDİLECEK

Erken seçimin netlik kazanmasının ardından gözler partilere çevrildi. Partilerin seçimlere 7 Haziran listeleriyle mi gideceği ya da listelerde değişikliğe gidip gitmeyeceği merak konusu oldu. Birçok partinin tabanında cevabı beklenen kritik soru, listelerin değişip değişmeyeceği…

CHP ÖN SEÇİM SİSTEMİNE DEVAM EDECEK

7 Haziran seçimlerine delegelerin ve parti kurullarının ön seçimde belirledikleri isimlerle giden CHP’nin bu metodu uygulayacağı ancak potansiyel muhalif isimlerin listelerde yer almaması için Genel merkez kotasını artıracağı dillendiriliyor.

MHP’DE GENEL MERKEZ YOKLAMASI

Şimdiye kadar tüm seçimlere genel merkez yoklaması metodunu kullanan MHP’nin yapılacak yeni seçimde de bu yöntemi kullanacağı, ancak bazı illerde değişikliğe gidebileceği ifade ediliyor.

AK PARTİ’NİN KRİTİK SEÇİMİ

Yapılacak seçimlerde en çok merak edilen konu ise Ak Parti’nin aday belirlemede nasıl bir yol ve yöntem izleyeceği. Kurulduğu günden beri halkın verdiği büyük destek ve opsiyon ile listeleri genel merkezce belirlenen, aynı yöntem ile  7 Haziran seçimlerine giren ancak beklemediği bir hezimetle karşı karşıya kalan Ak Parti’nin bu seçimlerde adaylar üzerinde özel bir çalışma yapacağı öğrenildi.

HİÇ KİMSE AK PARTİ’DEN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL

Tabanın tüm ısrarları, temayül yoklamalarının işareti, yönetim kurullarının uyarıları ve parti büyüklerinin ikazlarına rağmen listeleri kendi kafasına, eş ve dost bağlantılarına, başbakan ve bakan yakınlarının tanışıklık durumlarına dayanılarak oluşturulan, bölge insanıyla herhangi bir ünsiyet kuramamış, toplumda herhangi bir karşılığı olmayan isimlerle girilen seçimlerdeki olumsuz sonuçların faturası Ak Parti’ye yansımıştı.

Sonuçta Ak Parti’nin sırf aday tespitlerindeki yanlışlıklar, saygın ve oy potansiyeli olan isimlerin yerine kendi aday tanıtım toplantılarına bile 20’şer kişiyi getiremeyecek kadar cılız ve etkisiz isimlerle seçimlere gidilmesi ve bu isimlerden bir kısmının milletvekili olmasının tek başına hükümeti getirmediğini  dile getiren parti tabanı, bu seçimlerde hatır-gönül, eş-dost, bakan arkadaşı olması nedeni ile listeye girme zihniyetinin  son bulmasını istiyor.

Listenin yenilenmesinin şart olduğunu ortaya koyan Ak Parti tabanı, mevcut milletvekillerden listeye girmediği  halde partinin hiçbir zarar görmeyeceği gibi önemli bir yararı olacağı, küsen, gücenen vekil olursa da bunun Ak Parti’den daha önemli olmadığı görüşünü dile getiriyorlar.

HERKES SAMİMİ HERKES DAVA ADAMI

Bazı mahfillerde bazı milletvekilleri için “samimi, fedakâr ve dava damı” motifin çokça işlendiği ancak bu konuda diğer aday adaylarının sanki samimi dava adamı değillermiş gibi bir algı yaratılmasını da yanlış bulan Ak Partililer, kimsenin bir başkasının samimiyetini ölçme gibi bir akı ve yetkisi bulunmadığını ifade ediyorlar. 

PARTİ TEŞKİLATLARI ADAY BELİRLEMEDE DAHA ETKİN OLMALI

Geçmiş seçimlerde tüm Türkiye’de özellikle de Doğu ve Güneydoğudaki illerde yanlış aday belirlemenin acı sonuçlarını yaşayan, bölge insanına bir nevi dayatılan milletvekili adaylarının hizmet noktasında önemli bir rol oynadığını ifade eden parti tabanı, bu konuda en önemli görevin il yönetimine ait olduğunu, bu seçimlerde dayatılan değil halkın teveccühünü kazanan isimlerin listede yer bulması için genel merkez nezdinde etkin çalışmalar yapılması ve gerekirse görevi bırakma ile tehdit edilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

ÜLKE, HERKESTEN DAHA ÖNEMLİ

Seçimlerde,  Ahmet, Mehmet, Ayşe ve  Fatma’nın  milletvekili olup olmasından ziyade ülkenin geleceğinin ve selametinin daha önemli olduğunu, tek başına iktidar çıkmaması ve ardından herhangi bir koalisyon seçeneğinin kalmamasının ekonomik, sosyal ve terör olaylarının artması yönünde ülkenin tam bir kaos yaşadığını belirten seçmenler, bu kez Ak Parti’nin hata yapma şansı ve lüksünün olmadığı görüşünde birleşiyorlar.