SEÇİM 11 EKİM'DE Mİ?

Koalisyon denklemlerinin tamamen sona erdiği ve yeni bir seçimin artık kaçınılmaz olduğu bir dönemde seçim, takvim de yavaş yavaş şekillenmeye başladı

SEÇİM 11 EKİM'DE Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koalisyon denklemlerinin tamamen sona erdiği ve yeni bir seçimin artık kaçınılmaz olduğu bir dönemde seçim, takvim de yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Ak Parti’nin seçimden önce genel kurula gideceği, 12 eylül de yapılacak kongrede parti içinde de bir revizyon yapabileceği konuşuluyor.

3 DÖNEMLİKLER GERİ DÖNÜYOR

Ak Partinin tüzüğünde yer alan ve 3 dönem milletvekili olan vekillerin ara vermesine yönelik maddenin revize edilmesi, geçen seçimde bu kurala takılan isimlerin de bu dönem aday gösterilebileceği ifade ediliyor.

ÇETİNKAYA DÖNÜYOR MU?

3 dönem kuralına takıldığı için geçtiğimiz seçimlerde aday gösterilmeyen Cemil Çiçek, Abdulkadir Aksu, Hüseyin Çelik  ve hemşerimiz Necati Çetinkaya’nın da bu dönem de  aday gösterilebileceği konuşuluyor.

“ELAZIĞ’I KENDİ HALİNE BIRAKMAYACAĞIZ”

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Çetinkaya, Elazığ siyasetine duyarsız kalmayacağını ve şehrin siyasi kararlarına müdahil olacağını ifade etmiş, bu düşünceleri  de Elazığ kamuoyun da   yer almıştı.İlimizden iki dönem milletvekilliği yapan, bir dönem de Adana milletvekili olarak mecliste yer alan Çetinkaya’nın ablasının vefatı dolayısıyla ziyarete giden Elazığlılara da siyasete yeniden dönebileceği mesajı verdiği öğrenildi.

TEŞKİLATLAR ÇALIŞMALARA  BAŞLADI

Seçimin ayak sesleri geldiği andan itibaren Ak Parti teşkilatları da çalışmalarını yoğunlaştırdı. Geçtiğimiz seçimlerde bir hayli aksaklık ve tecrübesizliğin yaşandığını bilen ve bu konuda yaşanan olumsuzlukları not eden teşkilat mensuplarının daha bir heyecan ve teknikle çalışmalar yapmak amacıyla hazırlıklara başladıkları öğrenildi.

SAMİMİ POTANSİYELİ HAREKETE GEÇİRME ÇABALARI

Geçtiğimiz seçimlerde değil samimi tabanı, teşkilat mensuplarını dahi seçim alanına  çekemeyen, önemli programlarda bile 50 kişiyi toparlayamayan yönetimin, bu kez geçmişten de ders alarak geniş tabanlı ve fonksiyonel bir ekip zinciriyle çalışmalar yürüteceği öğrenildi.

 

MESELE CİDDİ, HERKES TERLEYECEK

Ak Parti misyonuna gönül verdiği halde teşkilatların pasifiği ile seçime katkı sağlama düşüncesine rağmen kimsenin arayıp sormaması ve görev vermemesi sebebiyle vicdanları kanaması pahasına seçim döneminde aktif olamayan on binler, bu kez teşkilatları ciddi olarak göreve davet ediyor.

SKM’nin tek başına bu işi yapamayacağını belirten taban, bu seçimlerde merkezi bir SKM’nin yanı sıra  her mahdigerede bir SKM oluşturulması, merkez ilçe koordinasyonunda ve görevlendirilmesinde mahdigere teşkilatlarının aktif şekilde çalışması gerektiğini ifade ediyorlar.

EKRANLARDAN ZİYADE ALANDA OLUNMALI

Ak Parti teşkilatının ekranlarda olma yerine herkesin kendi görev alanında ve sahada olunması gerektiğini belirten taban, bu seçimlerde hiçbir partilinin kendini ve rahatını düşünme lüksü olmaması gerektiğini belirtiyorlar.