Savucu, Dicle Üniversitesi rektörlüğüne aday

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Savucu, Diyarbakır Dicle Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı

Savucu, Dicle Üniversitesi rektörlüğüne aday
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Haber: Kübra Kabukçu

Elazığlı hemşerimiz Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Savucu, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok çalışmanın içerisinde yer alan Prof. Dr. Yüksel Savucu, sosyal projelerde de sıkça adından söz ettiriyor.

1996 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nden mezun olan Yüksel Savucu; Mezuniyet sonrası 1996-1999 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olarak göreve başladı.

1999 yılından itibaren Fırat Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Araştırma Görevlisi olan Prof. Dr. Yüksel Savucu,  burada; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü, Spor-Sağlık Anabilim Dalı Başkanlığı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Prof. Dr. Yüksel Savucu, halen 2019 yılında asaleten atandığı Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görevini sürdürmekte.

200’den fazla Uluslararası ve Ulusal Hakemli Dergilerde yayınlar ve bildirileri yer alan Prof. Dr. Savucu; sağlıklı yaşam için beslenme, egzersiz, stres gibi yaşam davranışları konusunda yüzlerce bilimsel araştırmaları bulunmakta.   Prof. Dr. Savucu’nun özellikle engelli çocukların sosyal hayatı paylaşmaları ve toplum içindeki farkındalıklarını arttırıcı birçok çalışması da var. Bu konuda ABD Indiana Üniversitesi’nde deneyimleri de olan Prof. Dr. Yüksel Savucu, ayrıca yurt içinde ve yurt dışında bilimsel toplantılarda sözel sunumları da var.