Savcı Utanmıştır Şimdi

Geçtiğimiz günlerde Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, tüm dünyanın ve özellikle birçok ülkenin örnek aldığı ülkemizdeki koronavirüs ile mücadele sürecinde atılan adımlarlar ve alınan tedbirlerle ilgili olarak il idaresi kanununun zikredildiğini ve işlemlerin 11C ve 66. maddeler uyarınca yapıldığını ifade etmişti.

Savcı Utanmıştır Şimdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halkımızı salgından korumak amacıyla oluşacak lokal sorunlar için il hıfzıssıhha kurumlarına verilen yetkiyi de eleştiren savcı Akbulut, "Fakat bir kanunda 'Vali gereken tedbirler alır' denmesi bu kısıtlamalar için hiçbir şey ifade etmez. Yoksa vali bizlere aklımızın almayacağı şeyler de emredebilir. Temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılmasında dar yorum esastır. Kanunilik ilkesi caridir. Bunu bu kanuna istinaden yapamazsınız" diye konuşmuştu.

Tüm dünyanın örnek aldığı mücadeleyi eleştiren savcıya mahcup olacağı bir haber daha geldi.

Türkiye, koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmalarına hız kesmeden devam ederken aşılama oranlarının arttırılması için oluşturulan ekipler, vatandaşlara hizmet sunabilmek için, tarlada çalışan vatandaşların bulunduğu yere kadar giderek hizmet veriyor. 

Kimi zaman kilometrelerce yol giden ekipler, dağlık ve engebeli köy yollarını aşarak, vatandaşlara şifa dağıtıyor.

Yapılan özverili çalışmalar neticesinde, koronavirüse karşı aşılama programında yapılan aşı sayısı 27 milyonu geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile vatandaşların tarlalarına kadar giden sağlık çalışanlarının görüntülerini paylaştı.

Bakan Koca, paylaştığı videoda yer alan sağlık personelinin jandarmadan aldıkları bilgi doğrultusunda Bilecik'te çalışan ve aşı sırası gelen tarım işçilerine aşı yapıldığını belirtti.

Sırası gelen tarım işçilerinin bulundukları yerde aşılandığının altını çizen Bakan Koca, paylaşımına şu ifadeleri not düştü:

"Aşı sırası gelen mevsimsel tarım işçisi vatandaşlarımızın aşılarını bulundukları yerde yapıyoruz. Bu güce güvenin."

Bu konu hakkında paylaşılan videoda, sağlık görevlileri tarafından tarlasında aşısı yapılan bir çiftçi şu ifadeleri kullandı:

"Devletimiz sağ olsun. Buraya kadar gelip peşimize düştüler. Bizim aşımızı yapıp gittiler. Allah razı olsun."

Şimdilik açığa alınan ve çıkışıyla İyi Parti’den milletvekili olmanın biletini cebine koyduğu iddia edilen eski Viranşehir savcısı Eyyüp Akbulut, bu haberi okurken ne düşünmüş ve bu olaya da nasıl bir ters bakış geliştirmiştir bilinmez ama bu tarihten sonra birilerinin gözüne girmek ve CHP, İyi Parti ve hatta HDP’ye yaranmak amacıyla bazı kamu görevlilerinden de benzer çıkışlara şahit olacağız gibi.