Savaşın da Bir Hukuku Var

Hamas'ın Aksa  Tufanı operasyonuna karşı saldırı başlatan İsrail, geçtiğimiz gün Gazze'ye su, yakıt ve elektrik akışını kesmişti. 

Savaşın da Bir Hukuku Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu gelişmenin ardından Gazze'ye güç veren tek elektrik santralinin yakıtı bitti. Bombardımanla birlikte enkaza dönen kent karanlığa mahkûm edilirken, hastaneler de işlevini yitirmiş oldu.

Dışardan gelen yardımların da ulaştırılamadığı Gazze’nin karanlığa dayanması mümkün ama yaralıların tedavi edilmesi için hastanelere elektrik verilmesi şart. Hak hukuk tanımayan İsrail, savaşın bir hukuku olduğunu hatırlayarak, hasta ve çocuklara dokunmamak gibi bir insanlığı asla yapmayacak.

Gözünü kan bürüyen terörist İsrail, tıpkı merhum Prof. Dr. Erbakan’ın dediği gibi ancak güçten anlar.

Rusya, Güney Kore ve birçok  devlet, beklenmedik bir şekilde Filistin’e destek verirken  İsrail’e karşı çıktı. Bu devletlerin İsrail’e yönelik tehdide varan açıklamaları hala ete kemiğe bürünüp yardıma dönüşmese de bir blok oluşması önemli.

İsrail’in bu tutumu bölgede birçok devletin karıştığı üçüncü dünya savaşına sebep olur mu bilinmez ama bölgede bugünden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. 

Her bir ülke İsrail’in bu şımarıklığının günün birinde kendi güvenliklerini de tehdit eder boyuta geleceğini gördüğü için bugünkü duruma seyirci kalmıyorlar.

Görüşümüz ve umudumuz o ki İsrail karşıtı ülkelerin oluşturduğu güçlü bir blok, bölgede dengeleri sağlamaya ve Filistin’nin problemlerini çözmeye basamak teşkil edebilir.