ŞAŞKIN ÖRDEK SİYASETİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir gün önce söylediğini bir gün sonra inkâr etmesi ya da öncekinden farklı bir açıklama yapması geleneği il teşkilatına da

ŞAŞKIN ÖRDEK SİYASETİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir gün önce söylediğini bir gün sonra inkâr etmesi ya da öncekinden farklı bir açıklama yapması geleneği il teşkilatına da yansıdı.

Genel Merkezin talimatıyla tüm illerde olduğu gibi CHP Elazığ il teşkilatı üyeleri de barış ve kardeşlik sürecinin başlangıcı olan “Çözüm Süreci'ni’’ başlatan, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Hakan Fidan, İl Valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında "Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık" suçundan suç duyurusunda bulundu.

CHP-HDP İTTİFAKI

Çözüm sürecini başlattıkları için o dönemin Başbakanı, bakanları, MİT müsteşarı ve diğer kamu görevlileri için dava açan CHP’nin 7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrasında terör örgütüne tam destek veren HDP ile ilgili sözlerini unutmuş gözükmeleri geçmişte halkımızın alıştığı Kılıçdaroğlu gaflarını andırdı.

7 Haziran seçimleri öncesinde seçmenlere “Bize oy vermiyorsanız HDP’ye oy verin” diye çağrıda bulunan, kendi adaylarının güçsüz olduğu illerde HDP adaylarına destek veren CHP’nin, bugün HDP karşıtı bir role soyunması partinin ne kadar şaşkın bir politika içinde olduğunu gösteriyor. Vatandaşlar milli birlik ve beraberlik projesi gibi sonuçları geç de olsa olumlu bir şekilde alınacak böylesine önemli ve riskli bir projeyi desteklemek yerine, siyasi bedeli ağır olabilecek bu projeyi başlatan güçlü siyasileri mahkemeye vermelerine bir anlam veremediklerini ifade ediyorlar.

ŞAFAK PAVEY’İ NEREYE KOYACAKSINIZ?

CHP’nin teröre ve buna destek veren HDP’ye yaklaşımını her zaman yakın oldu. Terör yarım ağız kınayan, hatta terör yapanlardan çok hükümeti kınayan CHP, HDP’ye karşı her zaman seviyeli ve saygılı bir dil ve üslup kullandı.

Bu tavır 7 Haziran seçimleri sonrasında kendini daha net beyanlarla ortaya koydu. 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken, CHP Milletvekili Şafak Pavey’i gördü. Demirtaş, Pavey’in yanına giderken, ikili arasında ilginç bir konuşma gerçekleşti. Pavey Ak Parti’nin düşen oylarına karşın HDP’nin artan oylarına ve seçimdeki ittifaklarına atıfta bulunarak “Birlikte iyi sdigeradık” derken, Demirtaş da "Hep birlikte daha iyisini başaracağız" ifadesini kullanmıştı.

CHP HALKA GÜVEN VERMİYOR

Türkiye’de bazı çevrelerin ısrarla vurguladıkları gibi iktidar değil muhalefet sorunu yaşanıyor. 13 yıldan beri hükümette olmasının verdiği yıpranma ve yorulma dezavantajına rağmen halkımız ciddi bir muhalefet oluşmadığı, ayakları yere basan, sırf günü kurtarma adına muhalefetçilik oynayan partilere güven duymadığı için oyunu her defasında Ak Parti’ye vermeye devam ediyor.

Türkiye’de halka dayalı ancak ülke çıkarlarını gözeten bir muhalefet anlayışının oluşmadığını, hiç bir partinin bunu oluşturma yönünde de herhangi bir gayreti olmadığını ifade eden vatandaşlar CHP’nin bu tavırlarıyla halkın umudu olmaktan her gün bir adım daha uzaklaştığını ifade ediyorlar.