Şaşırmayın, Bu Bir Rekor…

Birçok kesimden ülke ekonomik olarak zor durumda ve çıkmazda olduğumuz eleştirileri yükselirken, rakamların çok farklı gerçekleri ortaya koyduğu görülüyor.

Şaşırmayın, Bu Bir Rekor…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunun son örneği ise Elazığ’ın 2021 yılı ihracat miktarı oldu.

2021 yılı Elazığ ihracatı, son yılların en yüksek seviyesinde gerçekleşerek yılı rekorla kapadı. En son 2017 yılında tarihinin en yüksek ihracat rakamı olan 318 milyon 731 bin Dolar ihracat gerçekleştiren Elazığ, 2021 yılında bu rekoru yenileyerek 335 milyon 893 bin Dolar seviyesindeki  ihracat ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rekorunu kırdı.

 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 2021 yılı ihracat rakamlarını değerlendiren Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, “Elazığ’da Aralık ayında gerçekleştirilen 39 milyon 458 bin dolarlık ihracatla bu yılın 12 aylık toplam ihracatı 335 milyon 893 bin dolar oldu. Geçen yıl ise 165 milyon 827 bin dolar seviyesindeydi. 2021 yılı ihracatımız Elazığ tarihinin rekorudur. En son 2017 yılında 318 milyon 731 bin Dolar ihracat ile rekor artış sağlayan ilimiz, 2021 yılında bu rekorunu yenilemiştir.” diyerek şehrimiz ihracatını rakamlarla ortaya koydu.

Bu rakamlar da gösteriyor ki ekonomi öyle birilerinin dediği gibi batmış, tükenmiş ve iflas etmiş değil. İhracat demek üretim demek. İhracat demek istihdam demek. İhracat demek ülkeye döviz girdisi demek. İhracat demek ülkenin kalkınma sürecinin hızlanması demek.

Bu rakamlar bizleri memnun etmekle birlikte yeterli görülmemeli. Özellikle bu rakamın bu derece yüksek olmasında önemli rol oynayan krom madeni ile mermer sektörünün yarı mamul olarak ihraç ettiği ürünleri mamul olarak ihraç edilmesi noktasında çalışmaların yapılması gerekiyor.

2022 yılında ihracat rakamlarımızın daha çok artacağını, üretimle birlikle istihdamın da sürekli büyüyeceğini  hep birlikte göreceğiz. 

 ETSO Başkanı Asilhan Arslan’ın oda bünyesinde oluşturduğu Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Şubesi,  Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi, TOBB İhracat Ofisinin katkıları ve destekleri ile 2022 yılı Elazığ’ın ihracatında yeni rekorun kırıldığı bir yıl olacaktır.