Şaşılacak Sessizlik

Malum iki günden beri ilimizde bulunan THY'nin Muş iline bağlanması ile ilgili itirazlar ve tepkiler var.

Şaşılacak Sessizlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konuda CHP Milletvekili Gürsel Erol, MHP Milletvekili Semih Işıkver, birçok siyasi parti ile başkanı ve STK temsilcisi ve sosyal medya kullanıcıları tepkisini dile getirip ve bu yanlıştan dönülmesi çağrısını yaparken Ak Parti cenahında derin bir sukut yaşanıyor.

Yapılan bağlanmanın THY’nin bir iç operasyon ve yeni yapılanma çerçevesinde olduğu, yapılan uygulamanın bürokrasi ve kâğıt üzerinde bir bağlanma olduğu ve tüm hizmetlerin aynı kadro ile devam edeceğine dair gayri resmi bazı açıklamalar olsa da olayın asıl muhatabı olan Ak Parti’den herhangi bir açıklama ve bilgilendirme gelmedi.

Bu sessizlik kamuoyunda bu olayın doğruluğu ve gerçekliği ile birlikte sanki savunulamaz ve izah edilemez ve şehre olumsuz yansıması olacak bir vakaymış algılanmasına sebep oluyor.

Öyle ya ortada herkesin konuştuğu bir mesele ve şehri ilgilendiren bir konu var ancak bu konuya ışık tutacak bir açıklama ve beyan yok.

Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın sağlık sorunları sebebiyle istirahat ettiğini biliyor ve kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İl başkanlığından beklemediğimiz bu açıklamanın milletvekillerinden gelmemesi oldukça manidar ve düşündürücü.

Umarız bir milletvekilimiz çıkar da konuyu detaylarıyla açıklığa kavuşturur.