Sarmal ziyaretler

Hem mesleğimiz gereği hem de meraktan olsa gerek siyasilerin ve il yöneticilerinin gezi ve ziyaretlerini sosyal medyadan takip ediyoruz.

Sarmal ziyaretler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişten kalan bir alışkanlık mıdır yoksa farklı bir alternatif geliştiremediklerinden midir bilinmez ama siyasilerin belli lokasyon ziyaretlerinin ev sahipleri de hep aynı şahıs ve iş yerleri oluyor.

Siyasetçi ya da il yöneticileri, şehir merkezinde bir esnaf ziyareti yapıyor aynı kişi ve işyeri, bir mahalle ziyareti yapıyor aynı şahıs, Sanayi Sitesi’ne gidiyor aynı şahıs ve iş yerine gidip görüntü veriyorlar.

Sanki söz birliği etmişlercesine aynı şahısları ziyaret etme sarmalında çok bir sorun yok ama aynı bölgede daha birçok esnaf, mahalle sakini ve işletmeci de var.

Her bölge ziyaretinde aynı şahısların ziyareti ve görüntü verilmesi, o bölgede tepkilere sebep olduğu gibi siyasilere karşı bir gönül koymayı da getiriyor.

İşyerinde ziyaret edilen şahısların bu konuda ısrarlı davetleri olabilir, özel program, davet ve ziyafetler olabilir. Ancak bir bölge ziyareti yapılacaksa bir iki dükkâna girip sonra ayrılmak, siyaseten doğru olmadığı gibi esnaf ve halk arasında da mazur ve makul görülmüyor. Bizden hatırlatması. Takdir kendilerinin.