Şantiye Belediyeciliği

Nisan 2019 tarihinde başlayan Elazığ'ın değişim ve dönüşüm süreci ile şehre değer katan mega projeler ve yeni bulvar çalışmaları devam ediyor.

Şantiye Belediyeciliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gönül belediyeciliği ile birlikte Elazığ’ın Nisan 2019 tarihinde başladığı değişim, dönüşüm ve her alanda hayatı kolaylaştıracak mega projelerin bir bir yükseldiği şantiye belediyeciliği devam ediyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi tarafından şehir genelinde yapımı devam eden yeni imar yolları ve yol düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

ŞEHİR YENİ BULVARLARLA DIŞA AÇILIYOR
Çaydaçıra Mahallesi – Şahinkaya bağlantı yolunu inceleyen Başkan Şerifoğulları, daha sonra Necmettin Erbakan Bulvarı (Kuzey İmar Yolu) üzerindeki yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını kontrol etti. Daha sonra Sürsürü Mahallesi’ne geçen Başkan Şerifoğulları, şehrin trafik yoğunluğunu rahatlatacak olan 3 kilometre  uzunluğundaki Ataşehir-Hicret- Aksaray Mahallelerini Güney Çevre Yolu'na bağlayan yeni imar yolunu inceledi. 

ELAZIĞ’DA BİR İLK: 8 ŞERİTLİ BULVAR
Vatandaşların daha konforlu ulaşım sağlayacağı 8 şeritli yeni bulvarın bir kısmını geçtiğimiz günlerde hizmete sunduklarını kaydeden Başkan Şerifoğulları, yeni güzergâhın özellikle havaalanına ulaşımda sıklıkla kullanılacağını belirtti. 

KAZALARA DAVETİYE ÇIKARAN  KESKİN VİRAJLAR YOK EDİLİYOR
Geçtiğimiz aylarda Elazığ Belediyesi ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapımına başlanan Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş Bulvarları'ndaki çalışmaları inceleyen Başkan Şerifoğulları, yapılan çalışmalarla keskin virajların yok edilerek kazaların büyük oranda önüne geçileceğini belirtti. 

Sürücülerin özellikle belirttiği kaza kara noktalarının yeniden düzenlendiğini kaydeden Başkan Şerifoğulları, şehrin sıklıkla kullanılan önemli bulvarının daha güvenli ve akıcı olacağını kaydetti. 

ULUKENT  VE ŞEHİR HASTANESİ BULVARI 6 ŞERİT 
Yapımına geçtiğimiz aylarda başlanan ve tüm altyapısı ise yenilenip 6 şeritli bulvar haline getirilen Ulukent Mahallesi Tahir Şaşmaz Caddesi’nde incelemelerde bulunan  Başkan Şerifoğulları, yağmurlama kolektör hattı ile içme suyu hattının yenilendiği ve asfalt çalışmalarının tamamlandığı yol çalışmalarını yerinde inceledi.

6 şeride çıkarılan yeni yolun hızla büyüyen Ulukent’in trafiğini daha çok rahatlatacağını kaydetti. 

ULUKENT SAKİNLERİNDEN TEŞEKKÜR
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ulukent, Doğukent, Kırklar, Sanayi ve Salıbaba Mahallelerini kapsayan kanal kapatma çalışmalarının ardından başlatılan yol ve çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. Yeni yapılaşma oranının hızla arttığı Ulukent Mahallesi’nde yolun 6 şeride çıkması ile trafik akışının düzenlendiğini, yapılan hizmetin ise çok yerinde olduğunu ifade eden Ulukent sakinleri, yapılan çalışmalara ilişkin duydukları memnuniyeti ifade ettiler. 

Kanal kapatma çalışması ile ilgili konuşan vatandaşlar, kanalın kapanmasının güvenlikleri açısından daha iyi olduğunu belirterek Başkan Şerifoğulları’na ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler. 

TRAKTÖRCÜLER SİTESİ GÜN SAYIYOR
Şehrin önemli projeleri arasında yer alan ve traktörcü esnafının daha modern ve konforlu bir ortamda ticaret yapmasına olanak sağlayacak "Traktörcüler Sitesi" inşaat çalışmalarını gezen Başkan Şerifoğulları, amaçlarının traktörcü esnafını tek çatı altında toplamak olduğunu söyledi. 

Projeyi yıl içerisinde hizmete sunmayı hedeflediklerini belirten Başkan Şerifoğulları, Traktörcüler sitesi bünyesinde; dükkânlar, kafeterya, mescit, açık otopark alanı, güvenlik binası ve yeşil alanların yer alacağını, traktör satışı için tasarlanan dükkânların ise kapalı ve yarı açık alan olarak düzenleneceğini kaydetti. 

YER ALTI OTOPARK VE KENT MEYDANLARI
Şehrimizin hem park sorununu ortadan kaldıracak hem de vatandaşların şehir merkezinde nefes alacağı 15 Temmuz ve Ahmet Aytar Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Projelerini inceleyen Başkan Şerifoğulları, projelerin tamamlandıktan sonra şehre önemli oranda katkı sağlayacağını kaydetti. 

YENİ EŞTİ
Elazığ'ın ihtiyaçlarını karşılayacak modern, konforlu ve teknolojik donanımlara sahip Yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali çalışmalarını da inceleyen Başkan Şerifoğulları, bağlantı yollarını kontrol etti.

BU MERKEZ YÜZ AKIMIZ OLACAK
Şehrimizde kadın, engelli, kadın ve çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine eğitim yoluyla katkı sunacak şekilde modern ve akıllı bina olarak inşa edilen   Engelsiz Yaşam Merkezi’ni de ziyaret eden Başkan Şerifoğulları, projeleri şehrin ihtiyacına göre planladıklarını ve yapımı devam eden bütün çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydetti.

FUAR VE KONGRE MERKEZİ 
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vaatleri arasında yer alan ve şehrin uzun yıllardır beklediği Fuar ve Kongre Merkezinin de  inşa çalışmaları devam ediyor. Kültür Park yerleşkesi yanında yer alan lokasyonda hayata geçirilen Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi inşa çalışmaları kapsamında, duvar imalatları ve çelik çatı imalatları tamamlandı. İç ve dış cephe sıva imalat çalışmaları ile dış cephe boya-kaplama çalışmaları devam ediyor.Fiziki çalışmaların yüzde 70 oranında tamamlandığı, şehir ekonomisine ve turizmine canlılık kazandıracak Fuar ve Kongre Merkezi inşa çalışmalarının Eylül ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

KENT-KÖY’E VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ 
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim vaatleri arasında yer alan ve Çaydaçıra Mahallesi’ne önemli bir prestij kazandıran bir projesi daha hayata geçti.  
Vatandaşların rahat, huzurlu, keyifli ve güvenli vakit geçirebilecekleri ve çocukların doğal yaşamı tanıma fırsatı bulacağı Kent-Köy projesi tamamlandı. 
Çaydaçıra Mahallesi TOKİ 1. Etap konutları arkasındaki alanda toplam 45 Bin 211 metrekare alan üzerine inşa edilen ve köy yaşamı donatılarının yer aldığı Kent-Köy, vatandaşlar ve çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor.