Sanki kongrenin adı mı geçti?

AK Parti, 31 Mart seçimlerinde aldığı yenilginin sebeplerini araştırıp bunların telafisi için adım atma yerine, birkaç il başkanının görevden almakla yetinmesine tepkiler ciddi boyutlara ulaşmış olacak ki Ak Parti bu konuda bir ara karar aldı.

Sanki kongrenin adı mı geçti?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre Ak Parti 3 Eylül’de gerçekleştireceği MKYK toplantısında kongre kararı almayı planlıyormuş.

Edindiğimiz bilgilere göre MKYK toplantısında kongre ile ilgili gündem maddesi üyelere ve Genel Başkan Erdoğan'a arz edilecek.
 Daha sonra olağan süreçteki takvim işletilecek. İlk başta beldeler, daha sonra ilçeler, ardından il kongreleri ve en son büyük kongre yapılacak. 

Böylelikle Ak Parti’nin beklenen 8’inci olağan kongresi de yapılmış olacak.

Kongreler ile birlikte ülke genelinde kadrolar gözden geçirilecek, yenilenecek, tazelenecek ve gerekli yerlere takviyeler yapılacakmış.
Yani anlayacağınız Ak Parti’nin ne kongre yapmaya ne de seçim yenilgisi alıp ikinci parti konumundan kurtulmaya yönelik hiçbir ciddi adım ve niyeti var.

Her şey zamana yayılmak isteniyor, belde, ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasının ardından büyük kongre yapılması planlanıyor.

Bu süre içerisinde Ak Parti erimeye ve oy kaybetmeye devam eder mi bilmiyoruz ama bu duyarsızlıkla birinci parti olma gibi pembe ve iyimser hayaller suya düşer. Bunu görmeyen ve adım atmayan siyasetçiler ise tarih olur.