SANDIĞA GİDİYORUZ…

7 Haziran seçimleri sonucunun  tek başına bir partinin hükümet kurmasına izin vermemesi koalisyon formüllerini gündeme getirmişti

SANDIĞA GİDİYORUZ…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7 Haziran seçimleri sonucunun  tek başına bir partinin hükümet kurmasına izin vermemesi koalisyon formüllerini gündeme getirmişti. Teamüller gereği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, tüm gayretlerine rağmen  CHP ve MHP ile koalisyon kuramadı.

MHP 4 ŞARTTAN VAZGEÇMEDİ

Başbakan Davutoğlu’nun,  hükümet kurma çalışmaları kapsamında MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeden de herhangi bir sonuç çıkmadı.

CHP ile sonlanan koalisyon görüşmeleri sonrası gözlerin çevrildiği Davutoğlu- Bahçeli görüşmesi kamuoyunda bir beklenti yaratmıştı. Ancak görüşmelerde herhangi bir mutabakata varılamaması kamuoyunda hayal kırıklığı yarattı.

 

“BAHÇELİ SAMİMİYDİ AMA KOLİSYONA SICAK BAKMADI”

Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile son derece samimi,dürüst ve açık yürekli bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Daha önce kamuoyuyla paylaşmış olduğu 4 konuyu da gündeme getirerek, bunlar tek tek ele alındığında AK Parti ile bir koalisyon imkânının mümkün olmadığını  ifade etti.

MHP HERŞEYE “HAYIR” DEDİ

Dün yapılan son görüşmede MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, seçim koalisyonuna hayır dediği gibi,  azınlık hükümetine destek ve erken seçim kararına da hayır diyeceğini ifade etiği belirtildi.

"GEREKİRSE GÖREVİ İADE EDECEĞİM"

Siyasetin bir çözüm bulma sanatı olduğunu ve hiç bir kapıyı kapatmış olmadıklarını ancak şuan ki tablo itibari ile koalisyonu gerçekleştirebilecek bir yol gözükmediğini belirten Başbakan Davutoğlu, ülkeyi hükümetsiz bırakmama konusunda bu güne kadar elinden gelen bütün cabayı gösterdiğini, buna herkesin şahit olduğunu, yapılabilecek başka bir yol olsa onu da yapmaktan kaçınmayacağını belirtti.

ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ

Koalisyonun artık imkân dışı göründüğü bu durumda tek seçenek 90 gün içinde ülkenin seçime gitmesi. Bu kaotik ortamda erken seçim ülke için daha faydalı olacak ve ülkenin önünü açacaktır.

AK PARTİ’NİN HATA YAPMA LÜKSÜ YOK

Koalisyon arayışlarının tamamen sona erdiği bugün Ak Parti’nin yeniden yapılacak bir seçim için köklü değişim içinde olduğu ifade ediliyor.

Son seçimde özellikle temayül yoklamalarının yok sayıldığı Doğu ve Güneydoğu'daki aday profilinden dolayı teşkilat ve tabandan eleştiri alan AK Parti, yeni seçime bu bölgelerdeki adaylarının büyük bölümünü değiştirerek gitmeyi planlıyor.

ADAYLARDA BÜYÜK DEĞİŞİM HAZIRLIĞI

Bu kapsamda Doğu ve Güneydoğu'daki oy kaybının önemli bir gerekçesi olarak dile getirilen "yanlış adaylar" konusu, özel bir ekip tarafından incelemeye alındı. Hem bölgedeki il başkanları hem de seçim işleri başkanları, Ankara'ya çağrılarak görüşleri, eleştirileri ve önerileri alındı.

ÖZEL ÇALIŞMA EKİBİ VE SAMİMİ DAVA ADAMLARI

İl başkanları ve seçim işleri başkanlarının hissi ve taraflı olabileceği endişesinden dolayı Ak Parti Genel merkezinde çok gizli oluşturulan bir ekip illere dağılarak her ilde yıllardan beri davaya hizmet etmiş, hiç kimsenin etkisinde kalmayan ve sadece Ak Parti misyonunun zaferini ve yararını düşünen samimi insanlarla görüşmeler yaparak raporlar hazırlıyor.

OY KAYBINA YOL AÇAN ETKENLER

Oy kaybına yol açan etkenlerden, Çözüm Süreci'nde yapılan hatalar ve diğer unsurlar ayrıca değerlendirilirken, özellikle adaylar konusunda nasıl bir yol izleneceği üzerinde duruluyor. Tabanda ve kamuoyunda karşılığı olmayan isimlere “kusura bakmayın bu dava sizin kırgınlığınızdan daha önemli” mesajı verilerek yeniden aday gösterilmeyecek.