Salı Sallanacak Gibi

Partilerin İl Genel ve Belediye meclis üyelerini ilçe seçim kurullarına vermede son gün 20 Şubat Salı.

Salı Sallanacak Gibi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Listeleri teslim etmeye bir gün kala partilerin liste belirleme kurullarında heyecan da dorukta.

Ak Parti’de yarış ilk 15’e girmek üzerine yoğunlaşmışken diğer partilerde ilk 10’a girme yarışı var. Ve bu yarışa müdahale etmeye çalışan iç ve dış siyasi aktörler var.

Ve yine bu faktörlere etki eden parti ya da üçüncü şahıslara bağış ya da maddi desteklerle ilgili kulis bilgileri var. Ve yine bunlara ilaveten parti içi lobilerin içten içe yarışı ve seçim sonrası partilerin yeniden inşa,  hesap ve kurguları var. 

Bunun için de sonuna kadar güvenilen, sadakat ve biatlerinden emin olunan isimlerin listeye girmesi noktasında aşırı ısrar ve hatta dayatmalar var. Ve bu durum ne yazık ki  tüm partilerde var.

Yani anlayacağınız hiçbir partinin derdi ve amacı; şehre ve belediyeye katkı verecek isimleri listeye yazmak değil. Böyle bir öncelik, gaile ve endişe yok partilerde.  Herkes olaya kendi penceresi ve kendi geleceği açısından bakıyor ve “bu olacak” diyor.

Bu konulara ilkesel bakanlar var elbet her partide lakin onların sesini duyan ve olayın ehemmiyetine dikkat kesilen maalesef kimse yok.

Partiler muhtemelen salı sabahı ilçe seçim kurullarına verdikten sonra listeleri açıklayacaklar.

Bu açıklamalardan sonra hemen her partiden toplu istifalar, geçişler, aleyhte beyanatlar ve partisine küsmelere şahit olacağız.

Anlayacağınız salı, ciddi sallanacak. Demokrasi şölenine(?) hazır olun!