Şaka Gibi!

İlimizde ağaç  sayısı ve orman yüzölçümünü artırmakla görevli olduğu halde bunu başaramadığı gibi kendilerine modern lüks makam odaları ve kurum binaları yapmak amacıyla yetişmiş çam ağaçları kestiği iddia edilen Orman Bölge Müdürlüğü, çam ağaçlarının faydalarına yönelik seminer düzenledi.

Şaka Gibi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen seminere Yüksek Orman Mühendisi Prof. Dr. Melih Boydak, Türk matematikçi ve bilim insanı, eski TÜBİTAK bilim kolu başkanı Ordinaryüs Prof. Dr. Cahit Arf’ın ABD’li damadı Prof. Dr. Chadwich Dearing Oliver, Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı, Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner ve müdür yardımcıları ile işletme müdürü ve teknik personel katıldı. 

Seminerde Yüksek Orman Mühendisi Prof. Dr. Melih Boydak, sinevizyon gösterimi destekli “Kızılçam ve Sedirin morfolojisi” konusu hakkında bilgi aktardı.   Haberi okuyunca birilerinin bu şehir insanının aklıyla alay ettikleri görüşüne varmamak mümkün değil.

Lafla orman oluşturulduğu gerçeğine kendilerini de inandıran Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların buna inanmadığını görünce kendilerine bilim adamlarını şahit tutmak gibi bir gayretin içine girmişler. Günışığı Gazetesinden Nafiz Koca ile Mavi Haber Gazetesinden  Paki Kaymaz meslektaşlarımızın da son günlerde dikkat çektikleri konuyu biz çok mu abartıyoruz, yoksa konuya çok mu uzağız bilmiyoruz ama Halep ordaysa arşın burada diyor ve bir konuda yerinde denetim yapmak istiyoruz.

Malum Nisan ayı içinde Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 6 Şubatta meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anısına '6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı" oluşturulmuştu.

 'Bir fidan bin umut' sloganıyla Harput yolu Kolordu Komutanlığı yanındaki alanda fidan dikim etkinliği düzenlenmiş, programa Vali Yardımcısı Recep Gündüz de katılmıştı. Hatıra ormanına toplamda 2 bin 23 adet fidanın toprakla buluşacağı bildirilmişti.

Bizler üşenmedik ve bu alana gittik. Değil 2 bin 23, 123 ağacın bile dikildiğini göremedik. Son dönem bürokratları işin kolayını bulmuşlar. Önce işçi, sonra şef, sonra şube müdürü, sonra il müdürü, en son da bölge müdürü rakamları şişirince ortaya 2 bin 23 gibi magazinsel bir rakam çıkıyor ki bunun da sahada çok görüntüsü olmuyor.

Orman Bölge Müdürlüğü medyatik işler yapacağına ciddi anlamda sahada olsun ve sürekli dikim yapsın.  Yoksa günün birinde vicdanlı bir vali gelir ve ilk toplantıda kendinizi övmek için “ağaç dikmedik alan bırakmadık” gibi şehrin siluetiyle çelişen talihsiz bir cümle kurarsanız,  O da tutar elinizden “hadi göster” derse şehri çevreleyen çıplak dağlara bakar mahcup olursunuz. 

Yapmayan  beyler. İşinizi güzel ve hızlı yapın. “Bu şehir benimle ne kazandı?” sorusunu her akşam yatarken sorun kendinize.  Paşa gönlünüzün vereceği cevaba değil vicdanınızın vereceği cevaba göre kendinize çeki düzen verin. 

Yazıktır günahtır bu şehre. Her şey, ağaç kesip belki de görev sürelerinizin yetmeyeceği  hizmet binaları yapmak değil. Lüks makam araçları ve lüks makam odalarında sohbetlerle günü öldürmek hiç değil…

Hele hele kendi yanlış projelerinizi milletvekillerine de dikte ettirip yolunuzun açık olduğunu görmek hiç değil. Bir yürekli  bakan,  siyasetçi ya da  vali çıkar ve çeker sığaya sizi… Sonra da “Ben istedim ama birileri bırakmadı  engel oldu” demeyesiniz birileri gibi…