ŞAKA GİBİ

HAZAR GÖLÜ KIYISINDA İLLER BANKASININ ATIL DURUMDA OLAN TESİSİ İLE DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ALINAN HAZAR KAMPI VE DİNLEME TESİSLERİNİN TURİZME KAZANDIRILIP HALKIN HİZMETİNE SUNULMA NOKTASINDA ÇALIŞMALAR YAPILIRKEN, ŞEHRİMİZİN ÖNEMLİ BİR TURİZM TESİSİNİN ÖNÜNÜN YASAL OLMAYAN BİR ŞEKİLDE KONTEYNERLERLE DONATILARAK GÖL MANZARASINDAN MAHRUM EDİLMESİ ŞAŞKINLIKLA KARŞILANDI

ŞAKA GİBİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ, son yıllarda özellikle turizm alanındaki yatırımları ve tanıtım çalışmaları ile öne çıkıyor. Sakarya Valiliği görevine atanan Çetin Oktay Kaldırım, ilimiz turizm potansiyellerini öne çıkaracak ve üzerinde birtakım tesis ve yatırımlar ile şehir ekonomisine katkı sunacak önemli projeleri hayata geçirecek adımlar atmasıyla öne çıkmış ve gayret göstermişti.

SİVRİCE ÖNCELİĞİ

Hazar Gölü, Hazarbaba Kayak Merkezi, mesire alanları, yazlıkları ve kamu kurumlarına ait sosyal tesisler ile dinlenme kamplarıyla öne çıkan Sivrice ilçesi, şehrin turizm bakımından en önemli potansiyel ve avantajlarını sunan bir ilçemiz.

Yazın bunaltıcı sıcağından kaçan insanların hem yüzmek hem de piknik yapmak üzere ilk tercih alanları Hazar Gölü oluyor. Yazlıkçılarla birlikte yazlık nüfusu 50 bini bulan Sivrice ilçemiz ile Hazar Gölü kıyısında turizm ve hizmet sektöründe önemli bir noktada olan özel tesisler de halkın ilgisini çekiyor ve sıkılıkla ziyaret edilen müesseseler oluyor.

GÖL MANZARASI YASAK

İlimizin köklü turizm firması ve tesislerinden olan, birçok organizasyon, çevre illerden gelen iş insanlarına yönelik bayi toplantıları, özel gün ve düğün törenlerinin gerçekleştirdiği ilimizin saygın kuruluşlarından olan Mavi Göl Tesisleri yaz sezonuna göl manzarası ve ambargosu ile girdi.

NE AMAÇLA VE NİÇİN BU NOKTA?

24 Ocak depreminin adından konaklama ve barınma için şehrin üç noktasında konteyner kent oluşturulurken, hangi amaçla ve ne maksatla kimler tarafından kullanılacağı bilinmeyen bir şekilde benzer bir konteynerleşme süreci de Hazar Gölü kıyısında ve tam da Mavi Göl Tesislerinin göl manzarasını engelleyecek şekilde gerçekleştirildi.

İlimize turizm sektöründe önemli bir katkı sağlayan ve birçok projeye imza atan Mavi Göl tesislerine yemek, tatil ya da herhangi bir program ve organizasyon amacıyla gelerek  bu tabloyu gören insanlar şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Hangi kurum ve yetkilinin talimatıyla yapıldığı bilinmeyen bu garip icraat şehrimiz yöneticilerinin turizme nasıl şaşı ve kasıtlı baktıklarının da en somut göstergesi oldu.

BU MANTIKLA MI TURİZM ATAĞI?

Şehrimizin tek alternatif kalkınma kaynağı ve potansiyeli olan turizm sektörüne yapılan ve maksatlı olduğu çok açık ve net olan bu uygulamayı görenler hayretler içinde kalmakla birlikte “şaka gibi” diyerek tepkilerini ortaya koyuyorlar.

Başka uygun herhangi bir yer yokmuş gibi, her gün yüzlerce misafir ağırlayan bir tesisin önüne konteyner dizerek göl manzarasını engelleyen bu uygulamanın ne amaçla ve hangi kurum tarafından yapıldığının bilinmediğini ifade eden vatandaşlar, bu yanlış ve yatırımcıyı cezalandırmaya ve şehir ekonomisini baltalamaya yönelik bu uygulamanın biran önce son bulmasını ve yetkililerin bu konuda açıklama yapmasını bekliyorlar.