Sahipsiz Açılış

İlimizde geçmiş on yıl içinde önemli çalışmalara imza atan, son aylarda ise şahsi girişim ve çabalarıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'ndan aldığı arsaları gerçekleştirdiği şeffaf ve açık ihalelerle satarak belediyeye önemli oranda gelir sağlayan, bu gelirleri de çok sayıda iş makinası, toplu ulaşım araçları ve hizmet araçlarına dönüştüren Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, açılışta yalnız bırakıldı.

Sahipsiz Açılış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hizmetleri yanında her kesimle sıcak ve samimi diyaloglar kuran ve gönül belediyeciliğinde öne çıkan Kaya, milletvekilleri ve Ak parti teşkilatlarını açılışa davet etmesine rağmen Ak Parti belde teşkilatı da dahil katılım sağlanmadı.

Açılış öncesi sosyal medyada alandan yayın yapan bir kullanıcının telefonundan Başkan Kaya’nın “Az önce il başkanımız aradı ve Sayın İçişleri bakanımızın açılışa katılacağını ifade etti. Bizler kendilerini bekleyeceğiz” anonsuna rağmen, konuşmasının sonunda sitem dolu cümleler kurması da gösteriyor ki Başkan 10 yıl önemli hizmetler yaptıktan sonra yeniden  aday olmamasına rağmen yalnız bırakılmıştı.

Sahipsiz Açılış

Açılış sonunda gönül verdiği ve önemli hizmetler yaparak borçsuz bir belediye bırakmasına rağmen, kendisini yalnız hissetmesinden kaynaklı duygusal konuşması da gösteriyor ki Başkan Kaya vefasızlıktan dolayı oldukça etkilendi ve konuşmakta zorlandı.

Pazar günü, Ak Parti için zor ve yoğun bir gündü bunu kabul etmek lazım. İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın  programı vardı. Milletvekilleri ve il başkanı mecburen bakanla birlikte olmalıydı. Ancak tüm bunlara rağmen Ak Parti adına Merkez İlçe Başkanı, SKM başkanı ya da yönetim kurulundan programa birkaç isim gönderilebilinirdi.

Demek ki olmadı ya da olamadı. Tüm bunlara rağmen Akçakiraz halkı yıllarca kendilerine hizmet edecek iş makinaları, kamyonlar otobüsler, cenaze araçları ile hizmet araçlarına kavuştu ya  bunun duası Başkan Kaya’ya yeter.  Gerisi, siyasetin olağan akışının getirdiği harcıalem. Başka bir ifadeyle balık-Halik meselesi.

Sahipsiz Açılış