Sahiplenelim!

Son günlerde hem siyasi çevrelerde hem de kamuoyunda en çok tartışılan konulardan biri de mecliste görüşmeleri devam eden sokak hayvanları ile ilgili kanun taslağı.

Sahiplenelim!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birileri bu taslağı hayvanların katledilmesi olarak görüyor ve bunu vahşet olarak yorumluyor. Bir diğer ve daha büyük bir çoğunluk ise öldürmeden sokakların hayvanlardan arındırılmasını ve güvenli bir ortam oluşturulmasını talep ediyor.

Aslında iki taraf da hayvanların öldürülmemesinden yana. Ancak özellikle hayvan sever diye adlandırılan ve sesi her zaman daha güçlü çıkan bir kesim, bu yasa taslağına karşı geliyor.

Konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündemindeydi.

"Bize kimse merhamet dersi vermeye kalkışmasın. Timsahın gözyaşı merhametten değildir. " diyen Erdoğan, “Bugün bazı şeyleri açık açık konuşmamız gerekiyor: Birileri ısrarla görmezden gelse de, Türkiye’de bir başıboş köpek sorunu var. Daha önce de ifade ettim: Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde, modern şehrinde göremeyeceğiniz, bir sokak köpeği popülasyonuyla karşı karşıyayız. Maalesef bu sayı, her yıl asimetrik bir şekilde katlanarak artıyor. Üstelik bu başıboş köpekler; çocuklara, yetişkinlere, yaşlılara, başka hayvanlara, koyun sürülerine, keçilere saldırıyorlar. Trafik kazalarına sebep oluyor; en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı parçalamak suretiyle bizden kopartıyorlar.

Dağdaki eli kanlı katil sürülerine methiyeler düzenler, kimse kusura bakmasın ama bize vicdan ve merhamet nutku çekemez. Timsahın gözyaşı merhametten değildir. Meclis tatile girmeden Genel Kurula sunacak, taşkınlıklara prim vermeyecek, yasalaştırıp sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz.

Teklifin yasalaşması başlangıç. Önemli olan sahiplenme kampanyasıdır. Son bir haftadır ortalığı ayağa kaldıran sanatçılar, dernekler ve medya mensuplarından başıboş sokak köpeklerini sahiplenmelerini bekliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahiplenme çağrısı önemli.

Sokakta başıboş gezen hayvanları  savunup, onların yaşaması için ortalığı yakıp yıkanların, söz konusu sahiplenmeye geldiğinde ortadan kaybolduklarını görüyoruz. Demek ki  konu tıpkı Gezi’de ağaç olmadığı gibi burada da köpek değil.

Çokça feryat edeceğimize köpekleri sahiplenelim bu sorun ortadan kalksın. Mottomuz: “Sahiplenme var, sorun yok”