Sahaya Marş Marş!...

7. Büyük Kongresini yapan Ak Parti'de yeni dönem başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni seçilen MKYK'DA ilk talimatını verdi ve teşkilata sahayı işaret etti

Sahaya Marş Marş!...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çarşamba günü 7’nci olağan büyük kongresini geride bırakan AK Parti, yeni seçilen MKYK kurulunu topladı.

Parti yönetimi belirlenen kongrenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleriyle bir araya geldi.

Bir tanışma etkinliği havasında geçen ilk toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan üyelere ilk talimatlarını verdi.

"AK PARTİ YOK" DEDİRTMEYİN
Cumhurbaşkanı, kongre konuşmasında da sık sık dile getirdiği gibi 2023'ü işaret ederek üyelerin hedefe odaklanmalarını, herkesin kendi bölgesinde çok çalışarak çalınmadık kapı bırakmamalarını istedi.

MKYK'da sayının 75'e çıkarıldığını hatırlatan Erdoğan, kimseden, "Burada AK Parti yok" sözünü duymak istemediğini ifade etti.

"SAHADA DAHA ÇOK ÇALIŞIN"
2023 hedeflerine ulaşmak için sahada daha fazla emek harcanması gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKYK üyelerinden buna dikkat etmelerini ve sahada daha çok çalışmalarını, vatandaşlarla daha sık temas kurmalarını istedi.

İLLERDE DURUM NASIL?
Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk MKYK toplantısında parti kurmaylarına verdiği “sahaya inin” talimatının illerde ve teşkilatlarda nasıl yankı bulacağı merak ediliyor.
Büyük kongre öncesi en son gerçekleştirilen İstanbul kongresi ile il kongrelerini tamamlayan ve teşkilatları yüzde 75 oranında değişen Ak Parti’nin yeni atanan il başkanlarının çalışmaları da devam ediyor.

 

ELAZIĞ TEŞKİLATI SAHADA
Bir süre devam eden hayırlı olsun ziyaretlerinden sonra STK ve tabanın saygın isimleriyle buluşma programları devam ederken, parti içi çalışmalar da aralıksız devam ediyor.
İl Başkanlığı kongresinden sonra gerçekleştirilen kadın ve gençlik kolları kongresi ile son şekli verilen ana kademeler de kendi programlarını sürdürüyorlar.

KADIN KOLLARI TAM KADRO YOLLARDA
Ak Parti Kadın Kolları  Başkan Canan Şavlı’nın, disiplinli, planlı ve misyona yakışır etkinliklere çalışmalarını en üst seviyeye çıkarmış durumda.

Teşkilat çalışmaları kapsamında il merkezi ile ilçe ve beldelere yönelik faaliyetlerine hız veren Kadın Kolları Başkanı Canan Şavlı, kandil özel programları ile de geçmişte küstürülen ve kaçırılan tabanı yeniden toparlama gayreti ile takdir topluyor.

GENÇLİK KOLLARI DAHA AKTİF OLMALI
Yeni ve genç seçmenlere ulaşmak ve yeni nesle Ak Partinin misyonu ve 2053 hedeflerini anlatması gereken Ak Parti gençlik kollarının bu amaca ulaşmak için ne kadar çalıştığı ve sahaya çıktığı merak konusu oldu. 

Belirli gün ve haftaları kutlama ayrıca çok fazla ses getirmeyen etkinlikler yapan  Ak Parti Gençlik Kollarının sahaya daha çok inmesi ve gençlere yönelik çalışmalar yapması bekleniyor.

MERKEZ İLÇE BİLDİĞİMİZ GİBİ
En büyük oy potansiyeli ve seçmen kitlesine hitap eden Ak Parti Merkez İlçe başkanlığı yeni dönemde yeni hamleler planlıyor. İllerin seçim sonuçlarını etkileyen en önemli birim olan Merkez İlçe Başkanlığı, özellikle mahalle teşkilatlarının güçlendirilmesi ve harekete geçirerek sokak bazlı çalışmalar yapmayı planlıyor.

İL BAŞKANI YILDIRIM, HALKIN İÇİNDE
Atandığı günden beri halkın içinde olan ve her kesime yönelik periyodik ziyaret ve sorun dinleme faaliyetlerini sürdüren Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, temposunu her gün artırıyor.
Protokol ziyaretleri yanında il yöneticileri ile sık sık bir araya gelen, vatandaşlardan gelen sorunların çözümü için il bürokrasisiyle görüşen Yıldırım, partiye geçmişten bugüne emek vermiş saygın isimleri ev ya da işyerlerinde ziyaret ederek istişarelerde bulunmayı da ihmal etmiyor.

Zaman zaman esnaf ziyaretleri de yapan Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın bunu sınırlı sayıda ve lokal şekilde yapması diğer esnaflar tarafından şık bulunmuyor.

Bir sokak ve caddede birkaç esnafı ziyaret edip resim çektirdikten sonra diğer esnaflara uğramadan ayrılan  Yıldırım’ın o bölgedeki esnaflara da zaman ayırması ve onları dinlemesi bekleniyor.

HALKIN DEĞİL SİYASETİN HALKA İHTİYACI VAR
Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın genel anlamda teşkilat çalışmalarını iyi yürütmekle birlikte toplum içinde özellikle de  vatandaşların bir araya geldiği topluluklarda soğuk ve uzak duran  davranışlarına sıklıkla şahit olduklarını iddia  eden vatandaşlar, siyasi parti temsilcileri ile seçilmişlerin böyle bir tavır ve halka yaklaşma lükslerinin olmadığını iddia  ediyorlar.

Siyasetin ana unsurunun halk olduğunu ve halkın siyasi partilere ihtiyaç duymadığı ve onlara mecbur olmadıklarını buna karşın siyasetin halkı yok sayan ve tepeden bakan bir anlayışa da tahammülü olmadığını ifade eden vatandaşlar, her bir davranışın  sandığa yansıyan bir sonucu olacağını belirtiyorlar.

SORUN GELEN NOKTAYA ODAKLANILMALI
İlimizde halkın en çok şikâyet ettiği ve mağdur olduğu konunun depremzedelerin problemleri olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Ak Parti il başkanlığının görevlendireceği bir heyet ile bu sorunların tespiti, önceliklerine göre sıralanması ve çözümü için ilgili kurumlarla temasa geçerek problemlerin önemli ölçüde giderileceğini ifade ediyorlar.

GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023'ü işaret ederek üyelerin hedefe odaklanmalarını, herkesin kendi bölgesinde çok çalışarak çalınmadık kapı bırakmamaları ve kimseden, "Burada AK Parti yok" sözünü duymak istemediğini ifade etmesinin önemli bir tespit olmakla birlikte kesin bir talimat olduğunu ifade eden siyasi gözlemciler, siyasi partilerin seçimden seçime halka inmesinin sakıncalı olduğunu ve bunun halka tarafından da doğru bulunmadığını belirtiyorlar.

Siyasette gidilmeyen ve kapısı çalınmayan yerin kazanılmasının mümkün olmadığını ifade eden siyasi gözlemciler, tecrübeli olduğu kadar siyaseti halkıyla birlikte yapan Erdoğan’ın bu gerçeği yeniden teşkilatlara hatırlatma gereği duymasının sebebinin Ak Parti’nin yeniden eski heyecanına kavuşturma amacı yattığını belirttiler.