Saha Toparlanıyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın  'siyasi hayatıma mal olsa bile' diyerek başladığı altyapı çalışmasında bu sezon önemli mesafeler alındı. 

Saha Toparlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlgili firmalar, özellikle son aylarda şehrin birçok noktasında hummalı bir çalışma ortaya koyarken, DSİ tarafından ihale edilen ve 1500’lük, dışı çelik içi özel kaplanmış 8 metre uzunluğumdaki düktil boruların yeraltında yerleştirilip özel yöntemlerle kaynak edilip sızdırmazlıklarının kontrol edildiği isale hattı çalışmaları biraz uzun sürse de sona gelindi ve eski araştırma hastanesi noktasına kadar ulaştırıldı. Şehre biraz da uzaktan ve ilgili bakan biri olarak bunu gözlemliyorum.

Mahallelerimizde Elazığ Belediyesi yanında Tedaş ve Telekom gibi kurumların da çalışmalarıyla bozulan yollarımız şimdilerde sahadaki bir çok ekip marifetiyle süratle onarılıyor.

Ulukent yolu ve daha birçok noktada başlatılan bakım onarım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini gören vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

Kazısı yapılıp yer altı şebekesi çekilip üzeri asfaltlanan alanların ince temizliği de yapılıp yıkanıyor ve etraf tozdan arındırılıyor. Kısaca saha toparlanıyor. Bu çalışmalar kış  mevsimine kadar devam ederse onarılmayan cadde ve sokağımız kalmaz ve nezih mekânlara kavuşuruz.

Altyapı çalışmalarının başladığı günden beri “her nimetin bir külfeti vardır” anlayışını dile getirdik. Belki bir yıl rahatsız oluruz  ama sağlıklı içme suyuna ulaşırız dedik. Her yağmur yağdığında göle dönen cadde ve sokaklarımızdan kurtuluruz dedik ve hemşerilerimizden  biraz sabır diledik.

Sabrın sonunun selamet olduğuna inanan  hemşerilerimiz de buna inandılar ve önemli oranda çalışmaların gerçekleştirildiği bir konuma ulaştık.

Bizler biraz daha sabredelim. Zira bu sabrın sonunda geleceğimiz var, nesillerimize bırakacağımız alt yapı sorunu çözülmüş bir şehir var. 

Elazığ Belediyesi de zaten tüm güç ve ekipleriyle sahada ve çalışmakta.  

Ne diyordu üstat:  

“Vur kazmayı dağa Ferhat 

Çoğu gitti, azı kaldı.”