Sağlıkta Yeni Dönem

Alanında iyi bir hekim, başhekimliği görevinde başarılı bir sağlık kurum yöneticisi olduğunu ispatlayan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'in milletvekili olmasının ardından  şehirde sağlık alanında önemli atılımlar yaşandı.

Sağlıkta Yeni Dönem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önce Fırat Üniversitesi’nin 600 yataklı hastanesinin onayı ve ödeneği çıkarıldı, hastane olarak hizmet vermeye hazır olduğu halde atıl durumda olan eski  Asker Hastanesi 100 yataklı ve Rızaiye Hastanesi olarak açılacağı duyuruldu, ardından şehrimiz genelinde ihtiyaç duyulan çok sayıda uzman doktor ataması yapıldı. Ve bunların hemen hepsi, Prof.Dr.Keleş’in sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile olan yakın dostluğu ve samimi ilişkileriyle oldu.

Son aylarda en güzel haberler sağlık alanından ve sağlık hizmetlerinden geliyorsa bunda şüphesiz Milletvekili Prof.Dr. Erol Keleş’in katkısı ve payı büyük.

Sağlık alanında böylesine güzel hizmetlere teşekkür etmek gerek ama son günlerde kamu hastanelerinden uzun süre sonraya randevu verildiğine dair duyumlar da kulağımıza değmiyor değil.

Doktor sayılarımız yeterli iken, her türlü teknolojik cihazlarımız var iken neden uzun süre sonralarına randevu verilir. Yetkililerin bunu da bir masaya yatırmaları gerekiyor diye düşünüyoruz.

Özellikle bazı bölümlerde 6 ay sonrasına randevu verilmesi, yeni Türkiye ve yeni sağlık sistemimizle çok örtüşmüyor. Siyasilerimiz şehrimiz için koşup koştururken, sağlık kurumları yöneticilerimizin de halkın memnuniyetini düşünerek aksiyon almalarında fayda var.