Sağlık turizmi var, turizm yok!

Turizm konusunda bizlerin hassasiyeti Elazığ Valimiz Sayın Numan Hatipoğlu'nun da taşıdığını ve vizyoner bakış açısıyla ilimiz turizmini ayağa kaldırma noktasında  şehir halkının kendisinden umutlu ve beklenti içinde olduğunu ifade etmiştik.

Sağlık turizmi var, turizm yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konuda asıl ve hatta tek görevi turizmi geliştirmek olan kurum ve kuruluşlar yeterli duyarlılık, hassasiyet ve gayret göstermezken, sektörden para kazanan firma, sektör ve oluşumların bu konuda daha heveskar olduklarını görüyoruz.

Bu amaçla sağlık turizminin gelişmesi adına özel firmaların “Turizm ve Sağlık Turizm Buluşmaları” geçtiğimiz yıllarda yapıldığı gibi bu yıl da gerçekleştirilecek

Bu kapsamda TRB 1 bölgesi illerini kapsayan Turizm ve Sağlık Turizmi Buluşması Destinasyon Paneli ve Çalıştayı” 4 Eylül tarihinde Elazığ’da düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde ve FKA destekleriyle her yıl gerçekleştirilen ve TRB1 Bölgesi İlleri Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Fırat Kalkınma Ajansı, Elazığ Kent Konseyi, TÜRSAB Harput Bölge Temsil Kurulu, Üniversiteler ve diğer kurumların paydaş olduğu çalıştaya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın da katılması bekleniyor.

Oldukça önemli bir çalıştay. Her ne kadar birkaç yıldan beri yapılmasına rağmen şehre sağlık turizmi alanında belirli bir katkısı olmasa da toplantı yine de önemli.

İlimiz termal turizm açısından önemli bir merkez konumunda. Mevcut Golan kaplıcaları yanında Pertek Termal tesisleri bu konuda önemli bir misyon ifa etmesine rağmen gerekli ilgi ve müşteriyi buldukları söylenemez.

Cip termal suyunun çıkması sonrası yapılacağı açıklanan projelerden sadece seracılık alanında bir tesisleşme yapıldı. Burada da artık nasıl bir teknik sorun varsa ya da nasıl bir hata yapıldıysa bilmiyoruz ama daha çok kömür yakılarak ısıtılan su ile seracılık faaliyetleri gerçekleştirildi.

Bu bölgede yapılacak oteller ya da devre mülkler sayesinde bölgemizin sağlık turizm alanında önemli bir atılım yaşanmasını bekliyoruz.

Gelelim asıl konumuza. Sağlık turizmi sektörlerinin paydaşları ve ile şehirlerin turizm acentelerinin düzenlediği toplantıya, turizmin geliştirilmesi için asıl görevli kurumlar misafir olarak davet ediliyor.  Ve belki beş dakikalık bir konuşma hakkı tanınacak bu yetkililerimize. Onlar da şehrimize yaptıkları şahane turizm yatırımlarını (?)  göğüsleri kabararak anlata anlata bitiremeyecekler.

Ve bir çalıştay daha proje kapsamında desteklenen ve alınan paraların harcanmasıyla son bulacak.

Bu kısır döngüden kurtulmak için şehrin cesur bir ses ve yürekli bir nefese ihtiyacı var. “Durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak” diyerek tıpkı merhum Recep Yazıcıoğlu gibi cesur bir yönetici ile turizm sorunu kalıcı olarak çözüleceğine inanıyoruz.

Biz Hakimiyet olarak sadece sağlık turizmi değil, turizm ana başlığı altında bir çalıştay yapılmasından yanayız ve buradan çıkan sonuçlarla oluşturulmuş bir yol haritasının çıkartılması ve uygulanmasından yanayız.  Yoksa yüz çalıştay da yapılsa bunun şehre bir faydası olmaz.