Sağlık Bakanı Memişoğlu Elazığ'daki Temaslarını Sürdürüyor

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a geldi. 

Sağlık Bakanı Memişoğlu Elazığ'daki Temaslarını Sürdürüyor

Karayolu ile Malatya’dan Elazığ’a gelen Bakan Memişoğlu ilk temaslarını Elazığ Valiliği’nde gerçekleştirdi.  Bakan Memişoğlu’nu Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları siyasi parti temsilcileri karşıladı. Bakan Memişoğlu  daha sonra  il protokolü ile birlikte Elazığ Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Burada belediye konuk defterini imzalayan Memişoğlu,   Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bakan Prof. Dr. Memişoğlu’nun bir sonraki durağı ise  Ak Parti İl Binası oldu.  Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile teşkilat mensuplarıyla bir araya geldikten sonra 3 No’lu sağlıklı hayat merkezinin açılışını gerçekleştirmek için buradan ayrıldı. 

Sağlık Bakanı Memişoğlu Elazığ'daki Temaslarını Sürdürüyor

DÜNYANIN EN İYİ SAĞLIK HİZMETİNİ ÜCRETSİZ HER YERDE YAPABİLİYORUZ 

3 No’lu Sağlıklı Hayat Merkezinin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu “ Burası ücretsiz olarak birçok hizmetin alındığı, aynı zamanda danışıldığı ve hayatta bedenimizin korunması için olacak tüm ilgililerin olduğu yerdir. Bugün baktığımız zaman toplumuzun en büyük 3 temel riski var. Bunlardan birisi kilo, obezite, yanlış beslenme. Özellikle çocuklarda baktığınız zaman covid salgınından sonra maalesef kilo oranları yükselmiş durumda. Bu yaşlanınca kalp, eklem, dolaşım sistemi hastalıklarına sebep olacak. Onun için kilo, daha çocukluk zamanından itibaren korunması gereken, düzgün ve doğru beslenmenin öğretileceği yerler burasıdır. İkincisi, hareketsizliktir. Burada fizyoterapistlerimizle, diyetisyenimizle, danışmanlarımızla toplumumuzun nasıl hareket edeceğini, besleneceğini ücretsiz insanlarımıza anlatacağımız hizmet alanlarımızdır. 3’üncü en büyük riskimiz ise bağımlılıktır. Bu bağımlılıkla beraber kötü yaşam tarzı. Sigara ve internet bağımlılığı, bunun sosyal yaşama etkilerini önleyici anlamda burası esasında sağlık üssümüzdür. Burada psikoloğumuz, sosyal çalışmacımız, çocuk gelişimci var. En önemlisi de 40 yaşından büyük insanlarımızın varsa meme ve rahim kanserinin ücretsiz taramasının, şüphesi varsa hastaneye yönlendirmesinin en önemli yeri burasıdır. Sağlıklı Hayat Merkezleri, bu hizmetleri mahallesinde hizmete sunan en önemli araçtır. Şu anda biz bunun 4’üncüsünü açıyoruz. Birçok şehrimizde hizmete devam ediyorlar. Biz sağlık hizmetleri olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunuyoruz. Bunu ücretsiz her yerde yapabiliyoruz” dedi. 

Sağlık Bakanı Memişoğlu Elazığ'daki Temaslarını Sürdürüyor


Açılışının ardından sağlık merkezini gezen Memişoğlu burada bir süre sağlık çalışanları ile sohbet etti. 
Bakan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu daha sonra saha çalışmaları kapsamında  yıkılan Harput Devlet Hastanesi yerinde, Sağlık Bakanlığı Rızaiye ek hizmet binasında ve UMKE yönetim yerini ziyaret ederek  görevli personellerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 
Daha sonra Harput’a giderek orada esnaf ziyaretlerinde bulunarak esnaflarla kısa süre sohbet eden Memişoğlu buradan Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne geçerek değerlendirme toplantısına katıldı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu Elazığ'daki Temaslarını Sürdürüyor

Sağlık Bakanı Memişoğlu Elazığ'daki Temaslarını Sürdürüyor

Sağlık Bakanı Memişoğlu Elazığ'daki Temaslarını Sürdürüyor