Sadece Kutlama Olmasın

8 Mart Kadınlar günü adına birçok kurum, kuruluş, siyasi partiler, STK ve değişik firmalar etkinlik yaptılar.

Sadece Kutlama Olmasın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadınlarımızın anılması ve onların toplumdaki değerlerinin öne çıkarılması ve bu konuda farkındalık oluşturulması adına bu etkinlikleri anlamlı ve önemli buluruz.

Ancak bu etkinlikler, güzel kutlamalar, güzel sözler ve verilen hediyeler yanında  artık bazı kurumların kadınlarımıza yönelik ciddi adımlar atması gerektiğini gerçeğini de gündemimizde tutmak gerekir diye düşünüyoruz.

Son yıllarda boşanma oranlarındaki artış ile birlikte hayatını nafakalarla geçirmek zorunda kalan, çalışmak istediği halde iş bulamayan kadınlarımız hemen herkesin çevresinde var.

Çocuk okutan, evi geçindiren çok sayıda kadınımızın aslında küçük bir destek, küçük bir dokunuş ve yüreklendirme ile kendi evinde bile çok şeyler üretebileceğini yine örnekleri ile görüyoruz.
Aslında en büyük sorun, üretmekten ziyade pazarlamak ve bunların satışının gerçekleştirileceği pazar ve ortamları oluşturmak.

Bu konuda sırf bayanlarımızın ürettiklerini satacağı nezih ortam ve mekânların yapılması, belirli vakıf ve derneklerin üretilen ürünleri kadınlardan toplayarak az bir karla satışının yapılacağı mekânlar ve mağazalar oluşturulabilir.

Umarız kısa süre sonra benzer haberleri duyar ve bunu gerçekleştiren kurum ve kuruluşlara kadınlarımız adına teşekkür ederiz.