Sadece Elazığ'da Değil, Bölgede Tek!

Geçtiğimiz yıllarda Elazığ'da açılan Bella Pet Kuaför, bölgede ilk ve tek olmanın ayrıcalığını yaşıyor.

Sadece Elazığ'da Değil, Bölgede Tek!

Bella Pet Kuaför, bölgede kedi ve köpekleri tıraş eden, aynı zamanda eğiten tek kuruluş. Kuaförün sahibi Burhan Canpolat, son zamanlarda köpek kuaförüne ilginin çokça arttığını, sadece Elazığ’dan değil; Malatya, Bingöl ve Tunceli gibi çevre illerden de müşterileri olduğunu belirtti.

Pet Kuaförlük tanımıyla eskiden dalga geçildiğini, mesleğin vatandaşlar tarafından küçümsendiğini dile getiren Canpolat,

“Önceden böyle bir meslek dalı yoktu, bölgede örneği de yok. O yüzden dalga geçenler oluyordu ancak şu an rağbet oldukça fazla ve işlerimiz çok iyi. Sadece Elazığ’dan değil; Malatya, Bingöl ve Tunceli gibi çevre illerden de müşterilerimiz var” dedi.

Köpek eğitmenliği ve tıraşının en çok hangi dönemlerde tercih edildiğini sorduğumuz Burhan Canpolat, dönemsel yoğunluk olmadığını ve bu işlemlerin düzenli aralıklarla yapıldığını belirtti.

Sadece Elazığ'da Değil, Bölgede Tek!

Canpolat, “İşlerimizde dönemsel yoğunluk yaşamıyoruz. Biz, Pet Kuaförler olarak genellikle makas tıraşı yapıyoruz ve bu yüzden köpek sahipleri tarafından daha çok tercih ediliyoruz. Anestezi kullanma yetkimiz olmadığı için anestezili işlem isteyenler genellikle veterinerleri tercih ediyor” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda ülke gündeminde uzunca yer alan ve her platformda tartışmaya açılan Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyondan geçti. Buna göre, Kanunun prensipleri arasında yer alan "Evcil hayvanlar, türüne özgü hayat şartları içinde yaşama özgürlüğüne sahiptir. Sahipsiz hayvanların da, sahipli hayvanlar gibi yaşamları desteklenmelidir." anlatımı yürürlükten kaldırılacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Burhan Canpolat, “Önceliğin hayvanların yaşam hakkı olması gerektiğini düşünüyorum. Yapılması gereken şeyin köpeklerin barınaklarda kısırlaştırılması ve eğer agresif tavırlar sergilerlerse rehabilite edilip yeniden yaşam alanlarına bırakılması olmalıdır. Çünkü onların asıl yeri, doğal yaşam alanları olmalıdır. Yaşam alanlarını ellerinden aldık” dedi.