Sadece Eğlence Festivali Değil

Baskil Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 'Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı' 25-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Sadece Eğlence Festivali Değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Festival programına baktığımızda etkinliklerin sırf müzik eğlence programı olmadığını, özellikle bölgenin önemli bir ürünü olan kayısının üretimi, işlenmesi,  paketlenmesi, yeni pazarlar bulunarak satışı ve ihracına yönelik bilimsel toplantıların yapılacak olmasını anlamlı ve önemli buluyoruz.

Yine bölge üniversiteleri olan Fırat, İnönü, Turgut Özal ve Munzur Üniversitelerinin rektörlerinin de katılacağı bilimsel toplantılarla konunun teknik ve eğitim tarafı da tüm yönleriyle masaya yatırılacak etkinlikte Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de bakanlığın hibe ve destekleri konusunda çiftçilerimizi bilgilendirecek.

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus’un eğitimci ve süreç değil sonuç odaklı hizmet anlayışı festival programına da yansımış. Sırf eğlence boyutu ve şov kısmıyla geçiştirilen bir festival yerine, ilçenin değerlerinin ekonomiye kazandırma ile birlikte tüm ülkeye etkin bir şekilde tanıtılması için titiz çalışılmış bir etkinlik göreceğiz.

Dört gün boyunda Baskil halkının ve kayısı üreticilerinin hemen her etkinlikte kendileriyle ilgili önemli ve faydalı bilgilerle buluşacağı festivalin ilk üç gününde ilimizin saygın ve özel seslerine sahip sanatçılarımızın konseri yer alırken,  son gününde Rafadan Tayfa ve Harput Türkülerinin eşsiz ismi Ender Balkır Konseri ile güzel bir final düşünülmüş.

Festivalin Baskil’e ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, böylesine kapsamlı, teknik ve kültür tarafı da ağır basan bir etkinlik düzenlediği için Başkan Tuncer Turus’a teşekkür ediyoruz.