Saç Ekiminde 'PRP' Dönemi

Robotik, kök hücre destekli, FUE yöntemleri olmak üzere farklı tedavi ve uygulama ile gerçekleştirilen saç ekimi tedavilerinden PRP( Platelet Rich Plasma), acısız

Saç Ekiminde 'PRP' Dönemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Robotik, kök hücre destekli, FUE yöntemleri olmak üzere farklı tedavi ve uygulama ile gerçekleştirilen saç ekimi tedavilerinden PRP( Platelet Rich Plasma), acısız ve uygulama sonrası iz bırakmayan bir tedavi yöntemi olarak estetik cerrahlar tarafından uygulanıyor. Yan etkisi neredeyse olmayan, kişinin kendi kanından elde edilen plazmalar ile uygulanan tedavide, kan yolu ile bulaşacak hastalık ve alerji riskini ortadan kaldırıyor.

Saç ekimi gibi cerrahi müdahale gerektiren ve bir cerrah tarafından uygulanması gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Selma Bakar Dertlioğlu: “ Cilt genleştirme için yüz tedavisinde kullanılan PRP yöntemi, yüzeysel enjekte, deri altına veya fakir kısma maske şeklinde uygulanıyor. Yan etkileri mezoterapiye göre daha az olduğu için saç ekimi tedavisinde de kullanılmaya başlandı. Bu işlem sadece plastik cerrahlar ve saç ekim uzmanları tarafından yapılması gerekiyor. Hastanın ekim yaptırmadan bir uzmana muayene olup, bir uzman tarafından da ekim yaptırılması gerekiyor.  PRP yöntemi, hastadan alınan kan laboratuvar ortamında ayrıştırılarak, PRP için gerekli olan plazmalar alınıyor. Daha sonra saç köklerinin zayıf ve az olduğu bölgelere enjekte ediliyor.

PRP, Alerji Riski Doğurmuyor

Mezoterapi ile PRP uygulaması farklılık gösteriyor. PRP, hastanın kendi kan örneğinden uygun olan plazmanın seçilmesi ile düşük alerji riski oluşturuyor. Mezoterapi ise hazır kokteyl olduğundan alerji riski doğurabiliyor. Yapılan müdahale ve mezoterapi için ise kullanılan ürün ve teknik çok önemli.

Merdiven Altı Uygulamalara Dikkat Edilmeli

Saç ekimi ve cerrahi müdahale gerektiren işlemlerin mutlaka bir uzmana görünüp muayene olarak yaptırması gerektiğini söyleyen Dertlioğlu, merdiven altı yerlerde yapılan müdahalelerin geri dönüşü olmayan cilt sorunlarına yol açtığını söyledi. Dertlioğlu, yapılacak müdahalelerin kişiler tarafından ciddiye alınması gerektiğini, kişilerde merdiven altı yöntemlere karşı bilinçli olması gerektiğini de ekledi.