Sabır Testi

Ak Parti, kuruluşundan bugüne ilk kez bu kadar uzun ve ketum tuttu aday adaylık sürecini.

Sabır Testi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmiş yerel seçimlerde kasım ayı başlarında adayını açıklayıp sahaya inen Ak Parti, bugüne kadar hiçbir il, ilçe ve beldede adayını açıklamadı. Son gelen kulis bilgilerine göre de 5 Ocak tarihine kadar herhangi bir açıklama olmayacak.

5 Ocakta adaylarını toplu olarak açıklamayı planlayan Ak Partinin aday adayı tanıtım toplantısı ve seçim beyannamesini açıklayacağını ilan ettiği 15 Ocak tarihi de bir miktar sarkacak gibi görülüyor. Bu planlama ile Ak Partinin aday tanıtım toplantısının da ocak sonuna sarkması bekleniyor.

Hani vatandaşlar olarak biz bekleriz ama aday adaylarındaki bu bekleyiş  süreci ciddi bir strese ve sabır testine dönüşmüş durumda.

İl, ilçe ve beldelerden aday adayı olan onlarca kişi her gün yüzlerce dostunun; “Bir gelişme var mı, sizde sıkıntı var mı?” sorusuna cevap vermekten hem bir hal hem bizar  oldu. Ve öyle bir psikolojik eşiğe geldiler ki hemen hemen hepsi,” Ben olmasam bile artık bir isim açıklansın da bu stresten kurtulayım” modunda.

Bu psikolojiyi ancak yaşayan bilir. Bu duyguyu  ancak çeken bilir.

5 Ocak tarihin işaret edilmesiyle  aday adaylarımız bir kez daha hayal kırklığı yaşadı ama en azından arayanlara karşı telaffuz edebilecekleri bir tarih var bu kez ellerinde. 

Tüm aday adaylarımıza sabır ve kolaylıklar diliyoruz.