Saadet Safını Belirledi mi?

Kulislerde, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlandığı konuşuluyor.

Saadet Safını Belirledi mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asiltürk ekibinden önemli isimlerin, 2023 seçimlerinde Ak Parti listelerinden milletvekili olacağı ifade ediliyor. 

Asiltürk ile Erdoğan arasındaki görüşmeler, uzun süredir kamuoyunun gündemindeydi.

 Ankara kulislerine göre, SP’li kaynaklar, Erdoğan ile Asiltürk arasında gerçekleşen görüşmelerde, “Ak Parti’nin de Milli Görüş içinden doğan bir parti olması sebebiyle iki partinin aslında yan yana gelmesi gerektiği yönünde görüş birliğinin sağlandığını” aktarıyor. 

Genel Başkan Karamollaoğlu ekibi de “söz konusu durumdan parti içinde bölünme yaşanacağı gerekçesiyle rahatsız.”

Karamollaoğlu her ne kadar bu ittifaktan rahatsız olsa da “milli görüş lideri” unvanını kullanan ve bu unvan ile ilgili hiçbir tartışmanın yaşanmadığı Oğuzhan Asiltürk’ün dediği olacak ve büyük bir ihtimalle parti tabanının da sıcak baktığı Cumhur İttifakı’nda karar kılınacak.

Olası bir Saadet ve Ak Parti ittifakında Saadet’in hünkar mahfili Elazığ’dan bir kontenjan kullanacağı da kesin. Seçilebilecek bir sıradan listeye konulacak Saadet adayının kim olacağı konusu Elazığ teşkilatını şimdiden hareketlendirdi. 

Öne çıkan isimlerin başında, geçmişte MGV, AGD ve Fazilet Partisi İl Başkanlığı görevinde bulunan ve başarılı bir profil çizen Av. Bekir Kılıç geliyor. Kılıç ile birlikte Oğuzhan Asiltürk’e yakınlığı ile bilinen ve her kesimle yakın dostlukları ve ciddi bir oy potansiyeli bulunan Saadet Partisi eski il başkanı iş insanı İbrahim Hacıbekiroğlu ismi de kulislerde zikrediliyor.