' SIRALAMA DEĞİL STRATEJİ ÖNEMLİDİR'

Ak Parti Elazığ 4

' SIRALAMA DEĞİL STRATEJİ ÖNEMLİDİR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Elazığ 4. Sıra Milletvekili adayı Ömer Serdar Elazığ Hakimiyet Gazetesinin sorularını cevapladı. Serdar’ın Elazığ siyasetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunduğu röportajdan satırbaşlarını sizin için derledik.

BAKANIN SÖZLERİ SORUMLULUĞUMU ARTTIRDI

Serdar,” Bunu devletin Elazığ’a gelen bakanları da söyledi. Elazığ ‘da Ak Parti dört Milletvekili almakta kararlı olduğu için böyle bir liste ortaya çıktı. Dört Milletvekili almanın yolu da biraz stratejik bir liste hazırlamaktı. Burada bana tayin edilen yerde 4. Sıraydı ve ben 7 Nisanda belirlendiğinde ben 8 Nisan da sahalardaydım. Liste içinde olanlar ne aşireti olanlar ne gelenekten gelen insanlar. Sadece öz varlıklarıyla bu şehirde yaşayan insanlar. Listede arkadaşlarımın sloganı şu, ”Biz uyumla şehre hizmeti yansıtabiliriz” biz dört arkadaş birbirimizi anladığımız için uyumu şehirde yansıtabiliriz. Toplumun bana teveccühlerinin farkındayım. Bu ilgi benim üzerime daha fazla yük veriyor.  Çalışmalarımızda da ciddi mesafe aldığımızı görüyoruz. Biz 4. Milletvekili çıkaracağız. Çünkü biz sahiciyiz. Elazığ bir eksik vekil ile çalışmak istemiyor. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın “ Ömer Elazığ için ve Bölge için gerekli” sözleri beni şehre karşı daha sorumlu tutuyor.

TEMPO GİDEREK ARTACAK

Ömer Serdar Seçim startı verildiği günden itibaren kendilerinin sahada olduğunu belirterek, çalışmalara ilçe ziyaretleri STK’lar ve mitinglerle devam ettiklerini söyledi. Serdar,”  Tempo kademe kademe yükseliyor. 2011 ile 2015 arasında çok fazla seçim yapıldı. Dolayısıyla seçim çok fazla meydanlarda yürüyen bir olgu gibi görünmüyor. Bu son haftalarda artık meydanlara yansıyacak”  ifadelerini kullandı.

 

AK PARTİ SEÇMENİNDE DÜŞÜŞ YOK

 Bu seçimde de Türk seçmeninin teveccühlerini kazanma yolunda hızla ilerlediklerinin altını çizen Serdar, “Ak Parti seçmeni olduğu yerde duruyor. Bunun bir kaç sebebi var. Türkiye’90 lı yıllarda koalisyonlarda idare edilen bir ülke durumuna geldi. Türkiye ekonomik kriz, sosyal patlama ve değerler üzerinde aşınma olarak yürüyen bir olgu haline geldi. AK Parti 2002 ‘de siyaset sahnesine çıktığında, İktidarı yakalamasının temel nedenlerinden biri de buydu” dedi.

SEÇMEN AK PARTİYİ İSTİKRANIN DEVAMI OLARAK GÖRÜYOR

Toplumun Ak Partiyi tercih edeceğini söyleyen Ömer Serdar, seçmenin yorgun olduğuna işaret etti. Serdar,” Ak Parti, kendi değerlerine sahip kendinden olan iradeyi iktidara yansıtma olarak ortaya çıktı ve ilk girdiği seçimde % 34 le başlayan seçim süreçleri hep yükseldi. En son % 58 ‘lerle pik yaptı. Bu seçim de de seçmenin belli bir yorgunluğu olmasına rağmen istikrarın devamı yönünde AK Parti’yİ tercih edeceğini görüyoruz. Özellikle son haftalarda destek daha da belirginleşecek. Bu açıdan seçim sürecinden memnunuz” dedi.  

ELAZIĞ’A YAPILAN HİZMET ORTADA

Muhalefettin seçim kampanyasına başlarken öfke siyaseti üzerinden çalışmalarına başladığını söyleyen Ömer Serdar, “Muhalefet  döneminde Elazığ ‘a hiçbir şey yapılmadı. Çevre illerle mukayese örnekleri üzerinden yürütüldü.2002’den 2015’e kadar Elazığ’a yapılmış karayolları ağında, iletişim ağında, Sağlık alanında, Üniversite alanında, Eğitim alanında yapılanlar grafiklerle ortayı çıktı. Muhalefetin söylemlerine karşı ziyaretlerimizde insanlar bunu çok somut olarak görüyor. İnsanlar yapılanları somut olarak gördükleri için çok fazla bir şey anlatamaya gerek kalmıyor. İnsanlar yaşayarak görüyor. Muhalefetin çok Spekülasyon yaptığı Bölge hastanesi hala devam ediyor. Oraya Diş ünitesi de eklendiğinde 1100 Yatak kapasiteli dev bir hastane ortaya çıkacak. Bu Türkiye’de sadece 22 ilde var. Bunları yaşayarak gören insanlar muhalefetin bu sözlerine ciddiye almıyorlar” şeklinde konuştu.

MUHALEFET ÖFKE ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYOR

 Elazığ’ da muhalefetin sözlerinin sadece bir algı operasyonu olarak görüldüğünü ve çok içselleştirilemediğini ifade eden Serdar, “ Bu algı siyaset alanımızı daraltan bir algı. Seçim böyle bir şey. Aşama aşama yapılanları anlatarak hafızaları tazeliyorsunuz. Muhalefetin iki olgusu üzerinden seçim yürüyor. Bu da birincisi Sulama Birliği işçilerinin sorunu, ikincisi ise; Elazığ ‘a bir şey yapılmadı. Siyaset geleceğe dair projeksiyonel yürüyen bir olgu. Siz başkalarının yapmadıklarını manipüle ederek seçim kampanyası yapamazsınız. Realiteye oturmuyor. Muhalefet bir şey vaat etmediği için seçmenin yönü yine Ak Parti’de. Çünkü Ak Parti kadrolarına inanmış. Onların hayal bile edemediklerini bile biz yapmak zorunda kalıyoruz. “ diye konuştu.

VATANDAŞIN BİZE TALİMATI VAR; “PARALEL YAPIYI TEMİZLEYİN” 

Türkiye’nin şu anda en önemli sorunun paralel yapıyla mücadele olduğuna dikkat çeken Av. Ömer Serdar, “Çünkü devlet üzerinde özel olarak oluşturulmuş bir ekip  küresel bir takım aktörlerle irtibatlı olarak Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyor” dedi. Serdar,” Aynen geçmişte nasıl darbe teşebbüsü defansı ile karşılaştıysak, bürokratik vesayeti ile karşılaştıysak, sosyal olaylarla, Gezi olaylarıyla, önümüz kesilmeye çalışıldıysa, Devlet üzerinde facia olan bu yapı, yani Devlet üzerinde örgütlenmiş, bir takım küresel güçlerle bağlantısı olan bu yapı, Türkiye Cumhuriyet’nin önünü kesme yönünde bir çalışmalar yapıyor. HDP bu yapıyı destekleyen bir esamisi yoktu. Şu an o medya kuruluşlarına TV ekranlarına baktığımızda HDP yi sürekli parlatan bir yapı var.  Kürt kimliği üzerinden bir noktaya gelmiş bir parti ve bu kimliği istismar eden bir parti artık o sözde cihangir aydınlarını da yanı alarak özellikle paralel yapının da desteğini yanına alarak bunları piyar yapmaya başlıyor. Bunları ilişkilendiren faktör nedir? Hangi menfaat birlikteliğidir? O zaman niyetlerine anlıyorsun ki,Türkiye Cumhuriyeti Devletini bu dünyada aktör olmasının önüne geçmek. Çünkü Türkiye tankını yapar duruma geldi. Ortadoğu Coğrafyasında yeni bir yapılanma ve bu yapılanmada Türkiye aktör olacak. Ak Parti bu trendi yakaladı. Bu sefer ekonomik bulgularla bu yapı, partiler ile ilişki içine girerek, CHP de bu organizasyona dahil edilerek siyaset yapılmaya başlandı. Bu yapılanlar vatandaşın gözünden kaçmıyor. Paralel yapı konusunda vatandaşın bize talimatı Devlet’e ihanet eden bu ekibi bu kadroları Devletten temizleyin diyor vatandaş. Vatandaşımız Devlet’e iman gücünde bağlıdır Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı. Vatandaşlarımız Devlet içinde örgütlenmeye Cumhuriyet tarihi boyunca hep karşı çıkmıştır. Bu dönem de de vatandaş aynı kararlılıkla bizim arkamızda duruyor. Bunu Cumhurbaşkanı seçimin de de gösterdi. Mahdigeri idareler seçimin de de gösterdi. Hukuk üzerinden bir takım darbe girişimlerinde bulunuldu ve Türkiye yolsuzluk piyarı yaptı. Seçileri maniple etmeye başladı. Ama seçmen yine Ak Parti’nin  arkasında durdu.

CÜBBELİ ÇETE YARGIYA DARBE PEŞİNDE

Paralel yapının içinde özel bir ağ olduğundan bahseden Serdar, “ İki mahkeme kendilerinde yetki olmadan alıyorlar bir soruşturma dosyasında sanık tahliye ediyorlar ve manifesto gibi bir gerekçe yazıyorlar. Bunlar cübbeli çetedir. Bunlar zamanla tasfiye edilecek. Paralel yapı en son yapılanlarla Türkiye ye hukuk tanımayan bir ülke konumuna düşürmek istiyorsunuz. Bu Türkiye’yi hukuken zayıflatan bir giriş oldu. YSK da diğer kurumlarda homojen yapıdan nitrojen yapıya dönüştü. Türkiye bu mücadelede zafiyet göstermedi. Çünkü burada bir ihanet şebekesi var. Vatandaş bunu biliyor. Bunların inlerine girildi. Ama tamamen sökülüp atıldı mı? Hayır. Bazı Bakanlıklarda öyle bir bürokratik yapılanma oluşmuş ki, bunları temizlemiyorsunuz. Hukuk işleyerek çalışma yapılarak, suç unsunu olanlar af edilmiyor. STK’lar üzerinde tam bir menfaat şebekesi bunlar. Özel eğitim kurumlarında örgütlenme var. Bu işin beli kırıldı artık vatandaşımız da bunlardaki yanlışı gördü. Kademe, kademe desteklerini kesti. İyot gibi açıkta kaldılar. “ dedi.

BEN SİYASİ TECRÜBEMİ YANSITMAK İSTİYORUM

Ömer Serdar geçmişten gelen siyasi tecrübesinin olduğuna işaret ederek, Seçmen bize güveniyor. Bütün arkadaşlarımıza güveniyor. Bu partinin listeleri üzerinde spekülasyon yapanlar bu partiye oy vermeyenlerdir dedi. Serdar,”  Seçmenin bize güvenmesini istiyoruz. İstikrar için çok önemli Türkiye Osmanlı müktesebatı üzerine oturmuş bir devlet. Biz geçmişte Müslüman coğrafyanın ve mazlum coğrafyanın da bu beklentisine de el atmaya başladık. Bu beklentiyi kırmamak lazım. AK Partiye Anayasayı değiştirecek çoğunluğu vermek lazım. Çözüm sürecine katkıda bulunacak yetkiyi vermek lazım. Elazığ‘ın da içinde bulunduğu DAP eylem planını hayata geçiriyoruz. Bölge kalkınacak, Elazığ kalkınacak” dedi.