SINIF BAŞKANI DEĞİL DEVLET BAŞKANI

İnsanoğlu var olduğu ilk günden bu güne hep sosyal bir varlık olmuş tek başına yaşama eğilimine hiç girmemiştir ki zaten Allah (C

SINIF BAŞKANI DEĞİL DEVLET BAŞKANI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsanoğlu var olduğu ilk günden bu güne hep sosyal bir varlık olmuş tek başına yaşama eğilimine hiç girmemiştir ki zaten Allah (C.C), sonsuz kudretiyle insan fıtratını birlikte yaşama sistemi üzerine dizayn etmiştir. Ayrıca bizleri farklı farklı yaratıp birbirimizi tanımamızı ve anlamamızı istemiştir.

İnsanoğlu, düşünme yetisine sahip olmuş ve bu mükemmel özelliği dünya üzerinde elinde bulunduran tek canlıdır. Ancak bu yeti insanların farklılaşmasına, değişmesine ve kendine özgülüğe dönüşmesine neden olmuştur. Mükemmel bir hediye olarak bize bahşedilen akıl, zeka ve düşünme yetisi; her toplumun, her sosyal grubun, cemaatin hatta bir çekirdek ailenin içinde bile farklı olan insanlar oluşmasına zemin hazırlamıştır.

Birlikte yaşama zorunluluğu ve farklılıklar da sistemlerin doğmasına neden olmuştur. İlk çağ uygarlıklarından Roma İmparatorluğu’na Hun Devleti’nden Türkiye Cumhuriyetine tarih boyunca her medeniyet kendi sistemini kendi yönetim anlayışını üretmiş ve bu sayede kendi toprakları üzerinde yaşayan insanların bir arada yaşayabilmesine olanak sağlamıştır.

Bu sistemlerin adı kimi zaman kıssasa kıssas olup baskı altına almış, kimi zaman cumhuriyet olmuş özgürlük ve demokrasi vadetmiş kimi zaman ise diktatörlük olup kendi insanını katletmiştir.

Ancak tarih boyunca yaşamış Türk Devletleri her zaman sistemler hususunda dünyaya örnek olmuştur. Göktürkler Orhun Abideleriyle, Kanuni adaletiyle, Metehan “Onluk Sistemi” ile Osmanlı 600 yıl sürdürdüğü hoşgörülü devlet anlayışıyla dünyaya her zaman örnek olmuştur.

Maalesef günümüzde ise Türkiye Cumhuriyeti tüm dünyanın örnek aldığı şanlı tarihini bir kenara bırakmış göz ardı etmiş ve kendini bir darbe anayasasıyla yönetmek zorunda bırakılmıştır.

Söylemleriyle ve algı operasyonlarıyla bir adam üzerinden ya da bir parti üzerinden başkanlık sistemi ve yeni anayasa halka canavar gibi gösterilmiş darbe anayasası ise neredeyse hiç konuşulmamış üzerinde eleştiri yapılmamıştır.

Koca ülke sanki sınıf başkanı seçecekmiş gibi bir hale bir algıya sokulmaya çalışılıyor. Seni başkan yaptırmayız, başkan değil diktatör gibi algılarla milletin gözü korkutulmaya çalışılıyor.

Artık yeni anayasa ve başkanlık sistemi üzerine iyi değerlendirmeler yapılmalı halk bu hususlar hakkında bilgilendirilmelidir. Bazıları ise çocuk gibi küserek havuz medyasını arkasına alarak halk üzerinde oyun oynamayı bırakmalıdır. Yoksa millet tokadı bu kez öyle bir vurur ki konuşmayı bırak insan içinde yürüyecek hdigereri kalmaz.

Selam ve saygı ile…