Rektör Yarışı
Fırat Üniversitesi rektörlük atama süreci başladı. 16 bilim insanı üniversite içinden beş bilim insanı da farklı illerden Fırat Üniversitesi rektörlüğü için müracaatta bulundular.
Müracaat süresi doldu. YÖK kendisine yapılan müracaatları inceleyip gerekli araştırma ve değerlendirmenin ardından üç ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderecek, Erdoğan da bu üç isimden birini rektör olarak atayacak.
Rektör adaylarının tam listesi herhangi bir medya kuruluşunda yayınlanmasa da bazı basın açıklamaları, televizyon programları ve bazı sosyal medya kullanıcılarından kimlerin aday olduğuna dair bilgi kırıntılarına ulaşmak mümkün.
Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre rektör adaylarının önemli bir bölümü adaylığa abone olmuş isimlerden oluşuyor.
Her rektör seçimleri zamanında ortaya çıkan, birkaç ziyaret, birkaç medya programı ve eş dosta yaptırılan birkaç sosyal medya paylaşımlarıyla boy gösteren isimler, rektör atamasından sonra dört yıl boyunca pek gözükmüyorlar.
Rektör adaylarının birçoğunu şehir halkı, geçmişi, başarı ya da başarısızlıklarıyla çok iyi tanıyor. Her dönem adının rektör adayları arasında geçmesinin hazzıyla yetinip bundan mutlu olanlarla birlikte, görev verildiğinde önemli işlere imza atabilecek önemli isimleri de adaylar arasında görüyoruz.
Süreç devam ederken ortada olan bir başarı ve farkı da göz ardı etmeyen sağduyulu bir kesim var. Hem geçmiş dönem yönetimleri hem de şimdilerde aday olan bazı isimlerin kapasite, yönetim becerileri, insani ve beşeri ilişkilerini yakından bilen sağduyulu kesim, Fırat Üniversitesinin son yıllarda yakaladığı başarı trendinin devamı için mevcut Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın yeniden bu göreve atanmasını hem üniversite hem de şehir adına oldukça faydalı olacağını düşünüyor.
Çünkü orada bir vaatler manzumesi yok, hayata geçirilmiş ve somut olarak ölçülebilir net başarılar var. Yıllardan beri durağan kalmış, kendi kabuğuna çekilmiş bir üniversiteyi hem yeni hastane ve diş hastanesi hem de çok sayıda fakülte, derslik ve sosyal tesis olmak üzere tesisleşme hem de akademik başarı alanında önemli bir noktaya getirmeyi başarmış bir rektör varken, yeni bir maceraya gerek var mı?
Mevcut rektörü tanımadığımız ve hukukumuz olmadığı gibi diğer adaylarla da bir tanışıklığımız yok. Bizler, hissi, nefsi ve hatır-gönül adına değil, gözlemlerimiz, gördüklerimiz ve somut verilere yansımış başarıların devamı adına bu kametimizi dile getiriyoruz.
Elbetteki farklı kişiler farklı isimlerin rektörlüğünü daha hayırlı görebilirler. Bu görüşlere de saygı duyarız. Ama bizim görüşümüz Prof. Dr.Fahrettin Göktaş’tan yana…