Rektör Prof. Dr. Göktaş'tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş'tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi;

Kamuoyuna karşı önemli sorumlulukları olan ve meslek ahlakını gözeterek en zorlu şartlarda bile görevlerini yerine getiren basın mensupları, kamu vicdanının sesi olmaktadırlar. En temel haklardan biri olan haber alma hakkının güvencesi olan basın; düşünce özgürlüğünün de en etkili araçlarındandır.

Ülkemizin her köşesinde kamuoyu yararına özverili çabaları ile insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak üzere görev yapan basın çalışanlarımız, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olma görevini tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirerek, düşünce özgürlüğü ile hak ve adaletin sağlanmasında etkili bir araç olmuşlardır.

Aziz şehrimiz Elazığ’da da oldukça köklü bir geçmişe sahip olan basın kuruluşlarımız, başta şehrimizin ve üniversitemizin tanıtımı olmak üzere birçok alanda ilimize ciddi değer katmakta ve vatandaşlarımızın sesi olmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımız ile devlet arasında köprü görevi gören ve bu uğurda gecesini gündüzüne katarak görev yapan ilimizdeki tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık ve huzur temenni ederim.”