Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'tan iddialara belgeli yanıt

Fırat Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, kendisi hakkında çarpıtma haberler yapıldığını ve kişilik hakkının ihlal edildiğini belirterek bu iddialara belgesiyle yanıt verdi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'tan iddialara belgeli yanıt
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çarpıtma iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunulacağını belirten Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, iddialara şu ifadelerle yanıt verdi:

"KAMUOYUNA DUYURU

Üniversitemizde öğretim görevlisi olarak görev yapmakta iken, yaklaşık bir yıl önce Üniversitemizle sözleşmesi yenilenmeyerek ilişiği kesilen U.D. tarafından, aynı bölümde görev yaptığı Doç. Dr. D.A hakkında, ÜDS puanının FETÖ'nün soruları çaldığı döneme denk geldiği iddia edilerek YÖK'e şikâyette bulunulmuştur. Bunun üzerine hem YÖK hem de Üniversitemizde soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında tarafımızca ÖSYM'den bilgi istenmiştir. ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN İNCELEMEDE ADI GEÇEN ÖĞRETİM ÜYESİNİN BELGESİNİN GEÇERLİ OLDUĞU BELİRTİLMİŞTİR.

Üniversitemiz tarafından yapılan soruşturmada ÖSYM'nin 'belge geçerlidir' yazısı dikkate alınarak meni muhake- me kararı verilmiştir. Ancak, Danıştay 1.Dairesi, soruşturmanın tamamının YÖK tarafından yapılması gerekirken, bir kısmının Üniversite tarafından yapılması nedeniyle usul yönünden bir karar vermiştir. Bazı haber sitelerinin yargı kararı dediği bundan ibarettir. Danıştay kararında şahsımla ilgili bir suçlama da yoktur. Danıştay kararı adı geçen öğretim üyesini koruduğuma yönelik değil, soruşturmayı yapmaya yetkili mercii belirlemeye yönelik usule ilişkin bir karardır.

Haber siteleri, şikayetçinin iddiasına ilişkin yaptığı açıklamayı çarpıtmak suretiyle Danıştay kararı olarak haber- leştirmiştir. Şimdiye kadar CİMER ve adli makamlar nezdinde onlarca kişi hakkında çeşitli iddialarla yaklaşık 260 şikâyet dilekçesi vermiş bir kişinin asılsız iddiaları ile kişilik haklarım ihlal edilmiştir.

ÖSYM'nin adı geçen öğretim üyesinin ÜDS puanının geçerli olduğuna ilişkin yazısını kamuoyunun bilgi ve takdir- lerine sunuyorum. ÖSYM, ÜDS belgesinin geçerli olduğuna karar verdiğine göre, rektörlüğümüzce bu konuda yapılabilecek herhangi bir işlemin bulunmadığı açıktır.

Hakkımda asılsız iddialarda bulunan kişiler ve haber siteleri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'tan iddialara belgeli yanıt