REKLAM YAPMAYIN, YOKSULU SEVİNDİRİN

ON BİR AYIN SULTANI RAMAZAN AYI GELDİ.HER RAMAZAN AYI OLDUĞU GİBİ BU YIL DA BAZI STK'LAR GÖSTERİŞLİ İFTAR PROGRAMLARININ PEŞİNE DÜŞTÜ.

REKLAM YAPMAYIN, YOKSULU SEVİNDİRİN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

On Bir Ayın Sultanı Ramazan ayı bütün bereketi , rahmeti ve güzellikleri ile geldi. Ramazan ayının en güzel ve anlamlı yanı ise gösterişten uzak bir ay boyunca maneviyat ile dolu dolu yaşanması.

GÖSTERİŞLİ İFTAR PROGRAMLARI

Özellikle geçmiş yıllar Elazığ’da Ramazan ayı boyunca STK’ların gösterişli iftar programları gündeme gelmiş ve kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.STK’lar düzenlediği gösterişli iftar programları ve bastıkları pahalı davetiyeler ile ramazanın  maneviyatına uygun olmayan programlar düzenlemişti.

SADECE ZENGİNLER İÇİN Mİ İFTAR PROGRAMI?

Sadece zenginlerin davet edilip fakirlerin unutulduğu  iftar programları için yapılan masraflar ise ayrı bir tartışma konusu olmuştu.Gösterişli iftar programlarına  harcanan para ile yoksul insanların ihtiyaçları karşılanması gerekirken,gösteriş amacıyla iftar programlarının yapılması tercih edilmişti.

LÜKS İFTAR PROGRAMI İLE DEĞİL,YOKSULLAR İLE İFTARINIZI AÇIN

Ramazan ayının en güzel tarafı olan paylaşmak ve yoksul insanlara yardım etmek gerekirken,amacı sadece reklam yapmak olan bu pahalı iftar programlarının özellikle vatandaşlar arasında da tepki çektiği biliniyor.Elazığ’ın STK’ları gösterişli iftar programları düzenleyeceklerine yoksul ailelerin evlerine misafir olup,iftarı yoksul vatandaşlarımızla açması gerektiği ve iftar programlarına harcanan paraların yine bu yoksul vatandaşlara dağıtılması gerektiğini defalarca vatandaşlar dile getirmişti.

MAHALLELER DE İFTAR PROGRAMI DÜZENLEYİN

Lüks  mekanlarda kurulan  sofralarda ve genellikle varlıklı insanların davet edildiği iftarlar yerine yoksul insanların yaşadığı mahalleler de  iftarlarının yapılması her kesimden insanın da uygun gördüğü bir düşünce. Özellikle  dar gelirli insanlarımızın ikamet ettikleri mahalleler de  taziye evi,okul, düğün  salonu ya da sokak iftarları ile ramazanın daha güzel yaşanacağı ve maneviyatına uygun paylaşma ve kardeşlik örneği olacağı ifade ediliyor.

REKLAM YAPMAYIN

Ramazanda aynı kişilerin farklı STK vakıf ve dernekler tarafından iftara çağrılması ve davet edilen başkan ve yönetim kurulu üyelerinin her defasında bu programlar da boy göstermesi kamuoyu tarafından da ibretle izleniyor. Bazı STK’ların  iftar ve ramazanı fakirlere ulaşma vesilesi yerine şahsi ve kurumsal reklam gayretlerine dönüştürmesi  her kesimden insanın da tepkini çekiyor.

YOKSULLARI SEVİNDİRİN

Ramazanın amacına uygun davranılması gerekirken,tamamen reklam kokan bu tür programlar kardeşlik ve paylaşma duygusunun da ortaya çıkmasına engel oluyor.Hakimiyet Gazetesi olarak özellikle her ramazan ayında iftar programı düzenleyen bazı STK’lara tavsiyemiz,halkın her kesiminin  bulunduğu  ve gösterişten uzak amacına uygun bir iftar programları düzenlemeleridir.