Rahmet, Zahmete Dönmesin

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Elazığ'ın ve çevre illerin hava durumu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş.

Rahmet, Zahmete Dönmesin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Müdürlüğünün yaptığı açıklamada, “Bölgemizde havanın parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir” denilmiş. 

Yapılan açıklamanın devamında, rüzgârların kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette yağış anında kuvvetli eseceği tahmin edilmektedir. 

Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denilmiş. 

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü’nün açıklamasına göre ilimizde yağışlar sürecek. Meydana gelebilecek olumsuzlukların önünde geçmek için ise yetkili kurumların önlemini alması ve vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. 

Özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgeler de denetimin  artması ve yağmur nedeniyle kayganlaşabilecek yollar da kontrollerin yapılması gerekiyor.

Elazığ Belediyesi ise yağmurlama mazgalları ve çukurlarını yeniden temizlemeli, ani yağışlarda en çok kapanan mazgalların tespit edilerek selle birlikte gelen nesne ve rüsumattan kaynaklı tıkanmaları anında açarak olası su baskınlarının önüne geçmek amacıyla personel görevlendirmesi gerekiyor. 

Meydana gelen trafik kazaları nedeniyle çok canımız yandı ve yanmaya halen devam ediyor. Yağan rahmetin huzurunu yaşayalım. Kuraklıkla mücadele edilen böyle bir dönem de yağan yağmurların kıymetini iyi bilmeli ve tedbirli olmalıyız… 

Bizden söylemesi…