PRP tedavisi nedir?

PRP tedavisi, hastanın kendi kanından üretilen, yüksek konsantrasyonda trombositlerden oluşan plazmanın tekrar kişiye enjeksiyonu ile yavaşlayan hücre yenilenmesinin yeniden sağlanmasıdır. 

PRP tedavisi nedir?

Bu sezonun en dikkat çekici konularından olan PRP konusunu HERALİFE Estetik ve Güzellik Merkezi yetkilisi Uzman Dr. Şükran Özdiller ile konuştuk.

PRP TEDAVİSİ SAÇ DÖKÜLMESİNİ AZALTIR

Uzman Dr.Şükran Özdiller,”PRP(Platelet Rich Plazma)PRP kişinin kendi kanından alınan örneğin belirli işlemlerden geçirilerek protein ve büyüme faktörleri açısından zenginleştirilmiş halidir.Bu proteinler ve büyüme faktörleri iltihabı süreci ve ağrıyı azaltıp dokunun iyileşmesine yardımcı olan maddelerdir.Merkezimizde de PRP tedavisi,saç büyümesini teşvik etme cilt gençleştirme ve yumuşak doku iyileşmesini hızlandırma gibi amaçlarla güvenle kullanılmaktadır.
PRP tedavisi saç dökülmesini yavaşlatıp doğal saç büyümesini teşvik eder.Ciltte yaşlanma,güneş ışınları,sigara hava kirliliği ve çevresel nedenlerle meydana gelen deformasyonları onarır.
Ciltte ince kırışıklıklar ,sarkma,gözenek,akne akarları,lekeler gibi birçok problemin doğal tedavisine katkıda bulunur.Klinik ortamda ve alanında tecrübeli bir hekim tarafından olduğundan oldukça güvenli bir tedavidir.
PRP tedavisi ortalama iki hafta arayla 3/4 seans uygulanır ve ihtiyaca göre yılda bir tekrarlanabilir”dedi.

PRP tedavisi nedir?

KİMLER PRP TEDAVİSİ YAPTIRAMAZ

Anormal trombosit fonksiyonu veya düşük trombosit sayısı olanlar
Kanser hastaları
Sistemik enfeksiyonu olanlar
Emziren anneler
Kan sulandırıcı kullananlar
Otoimnün hastalığı olanlar

PRP tedavisi nedir?