Protokolün Protokolden Haberi Yok

Boş vakitlerimde en çok ve severek yaptığım hobilerimden biri haritalar ve uydu görüntüleri ile şehrimizin ve memleketimizin güzelliklerini izlemek, diğeri de kurumların resmi web sitelerinde gezinmek.

Protokolün Protokolden Haberi Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günün yoğunluğu ve stresini almada bana çok iyi gelen bu gezinti esnasına Elazığ Valiliği sitesine de uğradım. 

Site, sizleri İçişleri Bakanlığının Kurban bayramında yollarda oluşacak trafik yoğunluğu sebebiyle olası kazaların önüne geçilmesi amacıyla başlattığı; “hayata yol ver” kampanyasının tanıtım görseli ve bununla ilgili yaklaşık 20 gün önceki haberler ile karşılıyor.

Güncellenmeyen haberler ve Vali Erkaya Yırık’ın; misafir ağırlama ve ziyaret haberlerini sıklıkla verdiği sosyal medya paylaşımları yanında şehirle ilgili yapılan önemli toplantıların bile yer almadığı sitede gezinirken  “protokol listesi” dikkatimi çekti. 

Benim gibi protokolle çok ilgisi olmayan birinin bile hemen fark edebileceği onlarca bilgi yanlışlığı ile dolu bir liste karşısında hayrete düştüm.

Bırakın değişen  protokol üyelerinin yerine yenisinin eklenmesini, aylar önce vefat eden üyelerin isimleri bile hala listede yerini alıyor.

Genç yaşta koronaya yenilerek sekiz ay önce aramızdan ayrılan ve hepimizin  derin bir üzüntü yaşadığı Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürümüz  merhum  Ayhan Tuncer,  hala kurumun müdürü olarak görünüyor listede.

Yine 3 Nisan 2021 tarihinde vefat eden MHP İl Genel Meclis Üyesi merhum Cevdet Doğan da listedeki yerini koruyor. 

Vefat eden değerli insanlara bir vefa olarak isimleri özellikle silinmemiş diye iyimser bir yorum yapacak olduk ki, bir de ne görelim, listeye güvenip herhangi bir çalışma yapmak isteyen ya da bir törene, açılışa davetiye göndermek isteyenleri çok  kötü sürprizler bekliyormuş.

 Örneğin siz Cumhuriyet Başsavcısına davetiye göndermek isteseniz, aylar önce tayini çıkarak ilimizden ayrılan Sayın Osman Köse adını yazmak durumunda kalacaksınız. Davetiyenin ulaştığı Sayın  Ömer Karaşit, zarfta yazan eski başsavcımızın ismini görünce ne düşünür  bilinmez ama yazanın da getirenin de bir suçu olmadığını valilik sitesine görünce öğrenir.

Aynı durum Çevre ve Şehircilik İl Müdürü için de Fırat Üniversitesinde yaşanan görev değişikliği için de STK başkanları için de  geçerli..

Dedim ya çok protokolle işim olmaz ama gördüğüm ve tanıdığım kadarıyla  Valilik listesinde bugün itibariyle yayınlı bulunan protokol listesinde yer alan ancak bugün itibarıyla  o görevde olmayan ve hatta yaşamını 8 ay önce yitiren değerli  isimler var. 

İşte halen sitede yer alan protokol listesindeki isimlerden öne çıkanlar: 

Cumhuriyet Başsavcısı:Osman Köse
CHP İl Başkanı (Ana Muhalefet Partisi İl Bşk.):Zeki Kaplan
Saadet Partisi İl Başkanı: İbrahim Hacıbekiroğlu
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü:Mustafa Pirinççi
Veteriner Kont.ve Arş.Enst.Müd: Ünal Kılınç
El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü:Haydar Aktar
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı:Prof.Dr. Yaşar Doğan
İletişim Fakültesi Dekanı:Prof.Dr. Aydın Çelik
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı:Prof.Dr. Zahir Kızmaz
Mühendislik Fakültesi Dekanı:Prof. Dr. Ahmet Özer
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı    :Prof. Dr. Mehmet Yalnız
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı:Prof. Dr. Cengiz Arslan
Tıp Fakültesi Dekanı:Prof. Dr. Ahmet Kazez
Kovancılar Meslek Yüksek Okulu Müdürü:Doç. Dr. Fatih Özek
Kadem Elazığ İl Temsilcisi:Esra Soylu
Türk Hava Kurumu Elazığ Şubesi:Tamer Kurtoğlu
Türk Ocakları - Elazığ Şubesi: Birol Bulut

Bu isimler,  sadece benim değişti diye bildiklerim isimler. Eminim ki, değiştiği halde listede adı halen var olan onlarca bürokrat ve farklı görevlerde olan isimler de  vardır.

Listenin güncellenmesi konusunda iş yoğunluğu gerekçesi ortaya konabilir. 

Görev yeri değiştiği ya da görevden alındığı halde isminin listede halen var olmasından eskiler çok rahatsız olmayabilir belki. Ama bu görevlere atanan yeni isimlerden hiç biri merak edip bu listeye bakmadı mı? Baktıysa da listenin düzenlenmesi ve güncellenmesinden sorumlu birim yetkilisini neden uyarmadı?

Valilik protokol listesi de gösterdi ki, sahipsizlik ve ilgisizlik her yerde var ve galiba bizlerde baki…