'Proje çocuk' kim?

Erken seçim tartışmaları devam ederken muhalefet kanadında da cumhurbaşkanı adayının kim olacağı uzun süredir gündemi meşgul eden bir konu.

'Proje çocuk' kim?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir kesim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday gösterilmesini isterken bir kesim de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile seçime girilmesi gerektiğini belirtiyor. Tartışmalar devam ederken dikkat çeken bir anket yayınlandı.

AREA Araştırma tarafından yapılan ankette "Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 30.6 tercihinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. Ankette İmamoğlu'ndan yana görüş belirtenlerin oranı ise yüzde 18.7'de kaldı.

Kendisi aday olmayacağını ifade eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in aday gösterilmesi gerektiğini belirtenlerin oranı ise yüzde 3.7 olarak belirlenmiş.

Bu anket belli ki Mansurcular tarafından yaptırılmış bir anket. Zira Anketlerde Mansur Yavaş çıksa da birçok ankette İmamoğlu’nun açık bir üstünlüğü olduğunu biliyoruz.

Bunu bilen ve bu konumunu pekiştirmek için devamlı Anadolu’ya giden İmamoğlu’na olan yoğun ilgi de bunu gösteriyor. Bu tartışmalar ve anket savaşları da gösteriyor ki hem CHP içinde hem de derin mahfillerde ciddi bir İmamoğlu-Yavaş kulisleri yapılıyor.

Bunun son örneği ise ABB Başkanı Mansur Yavaş'a yakınlığı ile bilinen hatta bir dönem özel kalem müdürlüğünü de yapan Yüksel Arslan'ın “Kurucu iradenin, Atatürk'ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el el olanlar, "Mustafa Kemal'in Askeri" olamaz, proje çocuk olur. Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk'ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada. "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sözü mesuliyet sahibi ve inanmış insanların dilindeyse memleketin sorunlarına şifa olur. Siyasi kalpazanların ve hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan kimliksizlerin ağzından çıkıyorsa, kirli niyetlerin üstü örtülmek isteniyordur.” paylaşımı oldu.

Her ne kadar, Yüksel Aslan'ın tepki çeken paylaşımını alıntılayan Mansur Yavaş'tan direkt kendisine yanıt vererek “Kamuoyunun dikkatine: Bağımsız milletvekili Sayın Arslan’ın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu paylaşımında kastettiği kişinin Ekrem İmamoğlu olmadığını söyleyen Arslan, Gürkan Hacır’a yaptığı açıklamada, "'Bu paylaşımdan Mansur Bey’in kesinlikle haberi yok. Ben Ekrem İmamoğlu’nu kastetmedim. Ama bu şekilde anlaşıldığını görüyorum. Ben Mansur ağabeye asla zarar vermeyi düşünmem. Ama görünen o ki istemeden de olsa zarar veriyorum. Bu yüzden pazartesi sabah ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı’ndan da ayrılacağım.'' dedi.

Tüm bu tartışmalar da gösteriyor ki CHP’nin öteden beri Genel Başkanlık yarışı etrafında yaşanan kulis ve kurultay kavgaları, şimdilerde İmamoğlu ve Yavaş arasında yaşanıyor.