PROF. DR. BERRİN TARAKÇI GENÇER'DEN, BAŞKAN YANILMAZ'A ZİYARET

Fırat Üniversitesi Rektör adayı Prof

PROF. DR. BERRİN TARAKÇI GENÇER'DEN, BAŞKAN YANILMAZ'A ZİYARET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Berrin Tarakçı Gençer, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı makamında ziyaret etti. Samimi bir havada geçen ziyarette Prof. Dr. Gençer, Başkan Yanılmaz’a projeleri hakkında bilgiler verdi.

BAŞKAN YANILMAZ, ‘KADINLAR ZARAFET VE ESTETİĞİ İHTİŞAMA DÖNÜŞTÜRÜYOR’

Fırat Üniversitesi’nin ilk ve tek kadın Rektör Adayı olan Prof. Dr. Berrin Tarakçı Gençer’i makamında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bayanların zerafet ve sadeliğe ihtişam katabilme yeteneğine sahip olduklarını söyledi. Başkan Yanılmaz, “Öncelikle Fırat Üniversitesi tarihindeki ilk ve tek kadın Rektör adayı olmanız nedeniyle sizi göstermiş olduğunuz medeni cesaretinizden dolayı tebrik etmek isterim. Günümüzde kadınların yönetimin birçok kademesinde aktif roller aldıklarını görüyoruz. Bu sevindirici bir durumdur. Çünkü kadınlar, detaylara verdikleri hassasiyet ile zerafet ve sadeliği ihtişama dönüştürebilen üstün bir özelliğe sahiptirler” dedi.

GAYE ELAZIĞ’A HİZMET OLMALI

Makamların geçici olduğuna dikkat çeken Başkan Yanılmaz, yalnızca yapılan hizmetlerin baki kalacağını belirtti. Başkan Yanılmaz, “Göreve geldiğim günden bu güne değin benim için tek gaye Elazığ’a hizmet etmek oldu. Bu gaye benim için her şeyin üstünde yer almaktadır. Makamlar geçicidir, ancak yapılan hizmetler bakidir. Umuyorum ki Sayın Hocam, eğer seçilir ve Rektörlük makamına gelirseniz, sizin için de yegane gaye bilimselliğin yanı sıra Elazığ’ımıza hizmet etmek olsun isterim” dedi.

 

BAŞKAN YANILMAZ:''ÜNİVERSİTEYE KADIN ELİNİN DEĞMESİ FARKLILIK YARATACAK''

Başkan Yanılmaz, Üniversiteye bir kadın elinin değmesinin birçok noktada farklılık yaratacağına inandığını da ifade ederek, “Bu noktada siz ve sizinle beraber bu süreçte yer alan tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Allah üniversitemize ve şehrimize hayırlı olan hocamızın Rektörlük makamına gelmesini nasip etsin inşdigerah” dedi.

 

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ELAZIĞ’I KUCAKLAYACAK

Rektör Adayı Prof. Dr. Berrin Tarakçı Gençer’de Başkan Mücahit Yanılmaz’a nazik misafirperverliğinden dolayı ve güzel temennilerinden dolayı teşekkür ederek, Rektör olması halinde Fırat Üniversitesini Elazığ’ı kucaklayan bir yapıya dönüştürmek için elinden geleni yapacağını söyledi. Prof. Dr. Gençer, “Gayem, üniversitemde bilimselliğin artması ve bu noktada adını uluslararası platformlarda duyurmasıdır. Tabi tüm bunlar gerçekleştirilirken de, Elazığ’ımızdan kopmadan, Elazığ’ımızı kucaklayarak, yapılacak hemen hemen her projenin bilimsel tabanında üniversite olarak mevcut bulunmayı de ihmal etmeyeceğiz. Bu güne kadar Elazığ’dan kopuk bir şekilde yaşayan Fırat Üniversitesi’nin Elazığ’ı kucaklamasını sağlamaya çalışacağız” dedi.

 

ASLA DÖNER SERMAYE ALMAYACAĞIM

Prof. Berrin Tarakçı Gençer, konuşmasında makamların hizmet alanları olduğunun altını çizerek, hizmetin makamın kudretine kapılmadan yapılması için göreve gelmesi halinde yüksek meblağları bulan Döner Sermayeyi almayacağını dile getirdi. Prof. Dr. Gençer, “Makamların geçiciliği ile gayenin bilimsellik ve Elazığ’a hizmet etmek olması gerektiği hususunda size tamamen katılıyorum. Adaylığımı resmen açıkladığım ilk günden beridir ısrarla kurduğum bir cümlem var: ‘Ben belirli çıkar guruplarına değil, bilimselliğe, Üniversiteme ve şehrime hizmet eden bir Rektör olacağım.’ Evet, makamlar geçicidir ve makamlar biz yönetenlerin çıkarlarına hizmet etmek için var olamazlar. Bu sebeple göreve gelmem halinde asla Döner Sermaye almayarak, mevcut makama kudret sahibi olmak için değil de, hizmet için gelinmesi gerektiğini ortaya koyduğumu düşünüyorum. Aksi halde insanlar belli bir makama geldiklerinde o makamın kudreti ile büyüsüne kapılabiliyor ve hizmet etme düsturunu unutabiliyor” dedi.